voetbalzone

Update: Tévez ontsnapt aan gevangenis, maar niet aan lange taakstraf

Bart Kruyt03 apr 2013, 13:06
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2013, 13:06
Advertentie

Profvoetballers lijken vaak met een boete weg te komen, maar voor Carlos Tévez is deze woensdag toch een spannende dag. De Argentijns international moet voor de rechter verschijnen, nadat hij had gereden zonder rijbewijs én zonder verzekering. Manchester City zou serieus vrezen voor een gevangenisstraf voor Tévez, zo melden diverse Britse tabloids.

/

Tévez werd vorige maand aangehouden in zijn Porsche Cayenne, maar had in januari nog een rijverbod van zes maanden gekregen. De aanvaller ontkent dat hij in januari achter het stuur had gezeten, maar mag dat woensdag vertellen in de rechtszaal. Tévez kan tegen een maximale straf van een half jaar gevangenis aanlopen.

Roberto Mancini hoopt maar dat zijn pupil met de schrik vrij zal komen. City speelt aankomende maandag de competitietopper tegen Manchester United en een week later wacht de kraker tegen Chelsea in de halve finale van de FA Cup. De 29-jarige Tévez was dit seizoen tot dusver goed voor tien doelpunten in 26 competitiewedstrijden voor City.

Update 13:06 uur - Tévez ontsnapt aan gevangenis, maar niet aan lange taakstraf
Manchester City-spits Carlos Tévez vreesde voor een gevangenisstraf, omdat hij onverzekerd achter het stuur kroop met een geschorst rijbewijs. De rechter heeft woensdag beslist dat Tévez niet de gevangenis in hoeft, maar dat hij wel een werkstraf van 250 uur moet vervullen. Daarnaast is hij zijn rijbewijs (opnieuw) kwijt voor zes maanden en kreeg hij een boete van circa 1250 euro. Tévez werd op beide punten schuldig bevonden door de rechter, zo melden diverse Engelse media.

Bezig met laden …