voetbalzone

Update: Tioté loopt transfer naar Galatasaray mis en vliegt naar Athene

Bart Kruyt30 aug 2016, 10:45
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2016, 10:45
Advertentie

Cheick Tioté gaat het middenveld van Galatasaray versterken. De middenvelder van Newcastle United landde zondagmiddag op het vliegveld van Istanbul, om zijn overstap naar Cim Bom af te ronden. Op het moment is het nog onduidelijk of Galatasaray Tioté gaat kopen of huren.

/

De dertigjarige Tioté kwam in de eerste speelronden van dit seizoen nog niet in actie voor Newcastle, dat in het afgelopen voetbaljaar degradeerde uit de Premier League en nu verschillende grootverdieners laat gaan. Tioté vervolgt zijn loopbaan dus bij Galatasaray, waar hij gaat werken onder Jan Olde Riekerink en Ryan Donk en Wesley Sneijder zijn ploeggenoten worden.

Galatasaray wordt de vijfde club van Tioté, die zijn loopbaan begon bij Anderlecht en vervolgens in Nederland voor Roda JC Kerkrade en FC Twente speelde. In 2010 vertrok Tioté naar Newcastle, waarvoor hij in zes seizoenen 138 competitiewedstrijden speelde. In zijn debuutseizoen in Engeland maakte hij zijn enige doelpunt in de Premier League, in het bizarre gelijkspel met Arsenal (4-4).

Update 30 augustus 10.45 uur - Tioté loopt transfer naar Galatasaray mis en vliegt naar Athene
Cheick Tioté gaat niet naar Galatasaray. De dertigjarige middenvelder van Newcastle United is vanwege knieproblemen niet door de medische keuring gekomen en heeft het vliegtuig gepakt naar Athene. De Ivoriaan zou namelijk een contract kunnen tekenen bij Olympiacos. De zaakwaarnemer heeft overigens ontkend dat het om een mislukte keuring gaat; hij stelde dat zijn cliënt door de Financial Fair Play-regelgeving niet haalbaar is voor de Turken.

Bezig met laden …