voetbalzone

Update: Torino rondt terugkeer verloren zoon af: ‘Kijk er enorm naar uit’

Daniel Cabot Kerkdijk14 jan 2016, 18:56
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2016, 18:56
Advertentie
voetbalzone

Het wachten is nog op witte rook, maar Ciro Immobile heeft in de nacht van dinsdag op woensdag voet op Turijnse bodem gezet. De aanvaller van Sevilla is in afwachting van zijn terugkeer naar Serie A-club Torino, op huurbasis.

Immobile werd op het vliegveld van Turijn door een paar honderd fans van Torino opgewacht. De 25-jarige Italiaans international wordt gezien als de verloren zoon, daar hij met 22 goals in 2013/14 tot topscorer van de Serie A uitgroeide. De aanvaller maakte vervolgens de overstap naar Borussia Dortmund, dat achttien miljoen euro overmaakte.

Immobile, 25 jaar, kende een moeizaam eerste seizoen in Duitsland, met 10 doelpunten in 34 optredens. De aanvaller vertrok afgelopen zomer op huurbasis naar Sevilla, maar het afgelopen half jaar was evenmin een onverdeeld succes. Het is de bedoeling dat Torino de aanvaller voor een bedrag van 850.000 euro huurt en daarna een optie tot koop van elf miljoen euro kan lichten.

Update 14 januari 19.56 uur - Torino rondt terugkeer verloren zoon af: ‘Kijk er enorm naar uit’
Ciro Immobile is definitief terug bij Torino. De spits wordt door de club tot aan het eind van het seizoen gehuurd van Borussia Dortmund, dat hem in de zomer bij Sevilla stalde. Mocht de samenwerking de komende maanden bevallen, dan heeft de huidige nummer veertien van de Serie A de mogelijkheid om Immobile aan het eind van het seizoen definitief in te lijven. “Ik kijk er enorm naar uit om hier weer aan de slag te gaan”, zegt de speler op de website van de club. “Ik wil per se slagen. Ik zal alles geven voor het shirt dat me al zo veel plezier heeft bezorgd.”


Bezig met laden …