voetbalzone

Update: Toshack was liever nog even doorgegaan bij Wales

Peter Nusselder09 sep 2010, 19:32
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2010, 19:32
Advertentie

Zoals al verwacht werd, heeft John Toshack bevestigd dat hij opstapt als bondscoach van Wales. Na de functie zes jaar te hebben bekleed, houdt de 61-jarige oefenmeester het voor gezien, melden Engelse media donderdag. In november 2004 nam Toshack de baan over van Mark Hughes.

/

In zijn periode als keuzeheer wist de trainer Wales nooit naar een internationale eindronde te leiden. Geruchten over de toekomst van de bondscoach staken al de kop op nadat zijn ploeg vrijdag met 1-0 verloren van Montenegro. De voormalig oefenmeester van Real Madrid heeft niet de indruk dat hij het nationale team nog verder kan brengen.

Nadat Toshack in de afgelopen dagen gesprekken voerde met de voetbalbond van Wales, heeft hij zijn vertrek kenbaar gemaakt. Afgelopen week werd Ryan Giggs al genoemd als mogelijke opvolger. De aanvaller van Manchester United zou wel interesse hebben om zijn trainerscarrière te starten bij de ploeg waarvoor hij 64 interlands speelde.

Update 17:32 uur - Toshack was liever nog even doorgegaan bij Wales
Hoewel John Toshack donderdag zelf zijn functie als bondscoach neerlegde, was hij graag langer aan het roer van Wales blijven staan. "Het klinkt nu misschien niet zo positief, maar als de resultaten in het nadeel van Wales waren gebleven, had ik dat graag nog meegemaakt. Ik denk dat dat beter voor iedereen was geweest", aldus Toshack. "Ik was bereid geweest nog twee wedstrijden aan te blijven om dan de situatie te herzien."

Bezig met laden …