voetbalzone

Update: Tottenham is Paulinho maand kwijt na tackle Adam

Daniel Cabot Kerkdijk31 dec 2013, 11:08
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2013, 11:08
Advertentie

Charlie Adam heeft de woede van Tottenham Hotspur op de hals gehaald. De middenvelder van Stoke City blesseerde afgelopen weekend Paulinho met een vervelende tackle op de rechterenkel. De Braziliaan kampt met schade aan de enkelbanden en staat waarschijnlijk vier weken aan de kant. Het is niet de eerste keer dat Adam een speler van Tottenham blesseert.

Als speler van Blackpool maakte Adam twee jaar geleden een einde aan het seizoen van Gareth Bale. Vier maanden na de confrontatie was de Welshman weer het slachtoffer van een charge van Adam, die in de zomer naar Liverpool was overgestapt. Daarna was Scott Parker zijn doelwit. Zondag was Paulinho aan de beurt en Adam kreeg zelfs geen gele kaart voor zijn over-the-top shocker op de Braziliaan, die onder meer de duels met Manchester United en Arsenal aan zich voorbij moet laten gaan.

Volgens diverse Britse media overweegt Tottenham om een formele klacht bij de Engelse voetbalbond in te dienen. Adam, die in Engeland wordt omschreven als ‘een benenbreker met Spurs-aversie’, verdedigt zich. “Ter informatie en voor de mensen die mij beschuldigen, ik had en heb niets tegen Tottenham Hotspur en het is nooit mijn intentie om een collega opzettelijk te blesseren.”

Update 31 december 12.08 uur - Tottenham is Paulinho maand kwijt na tackle Adam
Tottenham Hotspur moet zich een maand zien te redden zonder Paulinho. De absentie van de Braziliaanse middenvelder is daarmee net zo lang als al werd ingeschat: hij heeft schade aan de enkelbanden opgelopen. Paulinho moest zondag na dik een uur van het veld, nadat Charlie Adam een overtreding op hem beging. Paulinho mist nu onder meer de duels met Manchester United en Arsenal.

Bezig met laden …