voetbalzone

Update: Trabzonspor en Janko in onderling overleg uit elkaar

Bart Kruyt04 jul 2014, 16:00
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2014, 16:00
Advertentie

FC Utrecht is op zoek naar een nieuwe spits en algemeen directeur Wilco van Schaik heeft bevestigd dat Ruud Boymans van AZ de belangrijkste kandidaat is om naar de Domstad te komen. Boymans ziet een overstap zitten, maar zolang hij niets getekend heeft, blijft er ruimte voor geruchten over andere aanvallers. Zo zou ook Marc Janko in beeld zijn bij Utrecht.

voetbalzone

De dertigjarige Janko was bij Red Bull Salzburg ontzettend succesvol onder Co Adriaanse en laatstgenoemde is momenteel technisch adviseur bij Utrecht. Volgens Medyatrabzon wil Adriaanse Janko nu graag naar Utrecht halen, maar de vraag is of dat financieel haalbaar is. De spits kan weliswaar transfervrij vertrekken bij Trabzonspor, maar vraagt nog wel een behoorlijk salaris.

Janko speelde in het verleden al anderhalf jaar in Nederland, voor FC Twente, en was in 2011 de maker van het winnende doelpunt in de bekerfinale tegen Ajax. De aanvaller vertrok een halfjaar later naar FC Porto en belandde uiteindelijk bij Trabzonspor. Daar is hij niet langer gewenst.

Update 7 juni 20.20 uur - FC Utrecht voert geen gesprekken over ‘doelwit’ Janko
FC Utrecht ontkent gesprekken te voeren met Marc Janko. "Wij focussen ons volkomen op onze onderhandelingen om Ruud Boymans binnen te halen", laat algemeen directeur Wilco van Schaik aan RTV Utrecht weten. Turkse media maakten enkele dagen geleden melding van de belangstelling voor de spits van Trabzonspor, die in het verleden voor FC Twente uitkwam.

Update 4 juli 16:00 uur - Trabzonspor en Janko in onderling overleg uit elkaar
Of FC Utrecht (nog) belangstelling heeft is maar de vraag, maar Marc Janko is in ieder geval transfervrij binnen te halen. Trabzonspor maakt op de website van de club bekend dat het contract van de Oostenrijker, dat nog een jaar doorliep, in onderling overleg is ontbonden. De inmiddels 31-jarige Janko is nu vrij om te gaan en staan waar hij wil.

Bezig met laden …