voetbalzone

Update: Trainer Benfica na belagen politie voor vier wedstrijden geschorst

Gijs Freriks19 nov 2013, 18:40
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2013, 18:40
Advertentie
/

Jorge Jesus heeft zich flink in de nesten gewerkt. Na het slotsignaal van de uitwedstrijd tegen Vitória Guimarães betraden enkele supporters van Benfica het veld. De politie hield hen tegen, maar toen Jesus dat zag, ging hij de strijd met deze beveiligers aan. De coach van as Aguías vond dat de supporters ‘gewoon’ feest moesten konden vieren en spelerstenues konden ophalen bij Benfica-spelers.

Voetbal International weet dat Jesus een forse straf boven het hoofd hangt. De landelijke politie heeft de coach ervan beschuldigd dat hij ambtenaren heeft gehinderd bij de werkzaamheden, hun orders niet opvolgde en geweld gebruikte. Daar staat in Portugal maximaal een gevangenisstraf van vijf jaar op.

Jesus kan ook nog vervolgd worden door de tuchtcommissie van de Portugese voetbalbond, dat een onderzoek heeft gestart naar het incident. Die schorsing zou kunnen variëren van drie maanden tot drie jaar. Het heethoofd heeft inmiddels wel publiekelijk zijn excuses aangeboden. Benfica staat momenteel vierde in de Liga Sagres.

Update 19 november 19.40 uur - Trainer Benfica na belagen politie voor vier wedstrijden geschorst
Jorge Jesus is door de tuchtcommissie van de Portugese voetbalbond voor vier wedstrijden geschorst. De trainer van Benfica zag dat na de uitwedstrijd tegen Vitória Guimarães (0-1) de politie een op het veld gekomen supporter wilde arresteren en hij probeerde dat te voorkomen. De politie doet ook nog onderzoek naar Jesus, die volgens het politierapport ‘ambtenaren hinderde, hun orders niet opvolgde en geweld gebruikte’. Daar staat in Portugal maximaal een gevangenisstraf van vijf jaar op. Jesus zal in ieder geval de duels met Sporting Braga, Rio Ave, Arouca en Olhanense vanaf de tribune moeten bekijken.

Bezig met laden …