voetbalzone

Update: Trezeguet doorstaat keuring en gaat voor 300 doelpunten

Erik van Dam23 jul 2013, 08:50
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2013, 08:50
Advertentie

David Trezeguet verandert op 35-jarige leeftijd nog een keer van club. De Franse aanvaller heeft zijn jawoord gegeven aan Newell’s Old Boys uit Argentinië. In dat land begon hij zijn loopbaan ook in het seizoen 1993/94: toen startte hij Platense aan een carrière die hem veel hoogtepunten zou brengen. Het ligt in de lijn der verwachting dat Newell’s nu zijn laatste werkgever wordt.

/

Trezeguet keerde twee jaar geleden al terug in Argentinië, bij River Plate. Hij voegde zich bij de club toen Los Millionarios zich halverwege het eerste seizoen ooit in de Argentijnse Eerste divisie bevonden na een rampzalige degradatie. Mede dankzij zijn dertien doelpunten promoveerde de club binnen een jaar weer. Vorig seizoen maakte Trezeguet er drie in de hoogste afdeling.

Volgens diverse media had Trezegol de keuze uit meerdere clubs, maar was hij dermate gevleid door landskampioen Newell’s Old Boys dat hij nu ‘ja’ heeft gezegd tegen die club. Dinsdag zal de routinier de medische keuring doorlopen. Als die geen problemen oplevert, is zijn zevende club na Platense, AS Monaco, Juventus, Hércules, Bani Yas en River Plate een feit.

Update 23 juli 08.50 uur - Trezeguet doorstaat keuring en gaat voor 300 doelpunten
David Trezeguet gaat bij Newell's Old Boys aan de slag. De 35-jarige aanvaller doorliep zonder problemen een medische keuring en rondde daarmee zijn tijdelijke komst van River Plate af. "Ik wil alle clubs met interesse hartelijk bedanken, maar mijn keuze viel op Newell's omdat het een club is die aan de weg timmert en over heel de wereld respect heeft afgedwongen", claimt de veteraan, die per se minimaal driehonderd goals in zijn loopbaan wil maken. "Dat is mijn persoonlijke doel", erkent de Frans oud-international, die momenteel op 262 doelpunten staat.

Bezig met laden …