voetbalzone

Update: Tsjechië ook zonder Lafata tegen het Nederlands elftal

Thijs Post11 okt 2015, 17:50
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2015, 17:50
Advertentie
voetbalzone

Het Nederlands elftal moet hopen dat IJsland dinsdag wint bij Turkije, maar Oranje moet zelf ook nog winnen van Tsjechië. De Tsjechen zullen niet op volle oorlogssterkte aanwezig zijn in de Amsterdam ArenA. Bondscoach Pavel Vrba geeft aan dat hij speelminuten gaat geven aan een aantal andere spelers.

“Ik laat selectie intact, maar zal enkele nieuwe spelers de kans geven om zich te laten zien tegen Nederland”, vertelt Vrba volgens Voetbal International. Borek Dockal is er sowieso niet bij, omdat hij zaterdag tegen Turkije een gele kaart en een schorsing kreeg.

Dat Tsjechië zich al heeft geplaatst wekte eerder al verbazing bij Vrba. “Ik ging er toen namelijk van uit dat Oranje als eerste zou eindigen en Turkije als tweede”, liet de keuzeheer voor het duel met Turkije optekenen. Omdat Tsjechië verloor, wordt het voor Oranje nu wel een erg lastig verhaal.

Update 17.50 uur - Tsjechië ook zonder Lafata tegen het Nederlands elftal
De nationale ploeg van Tsjechië moet het tegen Nederland doen zonder de geschorste Borek Dockal en ook David Lafata is niet inzetbaar. De aanvaller van Sparta Praag liep in het duel met Turkije (0-2) een blessure op en reist daardoor niet mee naar Amsterdam. Bondscoach Pavel Vrba van Tsjechië liet eerder al doorschemeren een aantal ‘nieuwe jongens’ een kans te geven.

Bezig met laden …