voetbalzone

Update: Tuchtcommissie scheldt rode kaart van Luckassen niet kwijt

Erik van Dam04 dec 2015, 09:18
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2015, 09:18
Advertentie

AZ hoopt dat de tuchtcommissie van de KNVB vrijdagmorgen bekendmaakt dat de rode kaart voor Derrick Luckassen kwijtgescholden wordt. De twintigjarige verdediger werd afgelopen weekend voor het eerst in zijn loopbaan van het veld gestuurd, in de uitwedstrijd tegen PSV. De scheidsrechter was van mening dat hij tegenstander Luuk de Jong sloeg.

voetbalzone

AZ deelt die zienswijze niet en maakte zich donderdag sterk voor vrijspraak. Voetbal International schrijft dat de Alkmaarse club een voorbeeld neemt aan Feyenoord, dat dit seizoen al meermaals een speler wist vrij te pleiten. Men wijst er bij de tuchtcommissie op dat de aanklacht anders is dan de actie in werkelijkheid was. Luckassen maakte zich volgens de club niet schuldig aan slaan.

“Hij heeft Luuk de Jong niet geslagen, hij wilde zich losduwen. Het was een ongelukkig contact”, sprak de advocaat van de club volgens het Noordhollands Dagblad. AZ weet vrijdagmorgen rond 10.00 uur waar het aan toe is. De strafmaat van de aanklager betaald voetbal bedroeg vier duels, waarvan één voorwaardelijk. AZ en Luckassen vonden dat te gortig en lieten de zaak daarop voorkomen.

Update 4 december 10.18 uur - Tuchtcommissie scheldt rode kaart van Luckassen niet kwijt
De tuchtcommissie van de KNVB heeft Derrick Luckassen van AZ uitgesloten voor drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar, vanwege het slaan van een tegenstander tijdens de wedstrijd tegen PSV van afgelopen zondag. Dit is één wedstrijd minder dan het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. De tuchtcommissie oordeelt dat er sprake is van slaan, maar geeft andere waardering aan de ernst van de overtreding.

Luckassen kan tegen de uitspraak beroep aantekenen. Mocht hij hiertoe besluiten, dan is hij in afwachting van de behandeling van de beroepszaak automatisch uitgesloten voor de eerstvolgende wedstrijd. De uitsluiting geldt voor competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden.

Bezig met laden …