voetbalzone

Update: Tuchtcommissie trekt tweede gele kaart van Thiago in

Thijs Post28 mrt 2012, 13:45
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2012, 13:45
Advertentie

Barcelona probeerde eerder dit seizoen een rode kaart voor Gerard Piqué ongedaan te maken, maar dat lukte niet. De nummer twee in de rangschikking van de Primera División geeft het echter niet op en probeert via de tuchtcommissie opnieuw kaarten ongedaan te maken, zo leren de Spaanse media ons. Het gaat om de gele kaarten van Thiago Alcántara en Carles Puyol in het duel met Real Mallorca.

/

Thiago kreeg in de wedstrijd (die eindigde in een 0-2 overwinning) in minuut 57 zijn tweede gele kaart van het duel en moest de kleedkamer opzoeken. Twee minuten voor tijd kreeg ook Puyol een kaart, voor hem was het zijn eerste (en enige) prent van het duel. Beiden kregen de kaart van scheidsrechter Ayza Gámez wegens ‘het opzettelijk spelen van de bal met de hand’.

De club heeft de beelden bestudeerd en is van mening dat zowel Thiago als Puyol de bal niet met de hand heeft geraakt. Volgens Barcelona zijn de kaarten dan ook onterecht en moet de tuchtcommissie de kaarten wissen. Dinsdag komt de commissie bijeen in Madrid om de beelden te bestuderen.

Update 28 maart 13:45 uur - Tuchtcommissie trekt tweede gele kaart van Thiago in
Barcelona kan komend weekeinde toch over Thiago Alcántara beschikken. De middenvelder kreeg afgelopen zaterdag tweemaal geel in de competitiewedstrijd tegen Real Mallorca (0-2). De tweede gele kaart was voor een vermeende handsbal, maar het leer ging tegen de schouder van de middenvelder. Barcelona ging in hoger beroep en de tuchtcommissie besloot om de tweede prent in te trekken. Dat geldt niet voor de gele kaart van Carles Puyol, die zodoende komend weekeinde op de tribune zit.

Bezig met laden …