voetbalzone

Update: Turken halen Omeruo, Vágner Love en Gassama nog binnen

Gijs Freriks31 aug 2016, 16:01
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2016, 16:01
Advertentie

Kenneth Omeruo keert terug naar Turkije. De 22-jarige verdediger speelde vorig seizoen op huurbasis bij Kasimpasa en wordt nu voor één jaar gestald bij Besiktas. Chelsea en de regerend kampioen van de Süper Lig maken de deal waarschijnlijk snel bekend.

/

Omeruo, 31-voudig international van Nigeria, kwam vorig seizoen in dienst van Kasimpasa tot nul doelpunten en één assist in 26 officiële wedstrijden. Hij eindigde met de volksclub van premier Recep Tayyip Erdogan op de zevende plaats in de hoogste afdeling van Turkije.

Omeruo speelde in de jeugd bij Hard Foundation en Standard Luik, alvorens hij in de winter van 2012 de overstap maakte naar Chelsea. The Blues verhuurden hem sindsdien aan ADO Den Haag, Middlesbrough en dus Kasimpasa. Omeruo heeft nog een contract tot medio 2018.

Update 31 augustus 16.01 uur - Turken halen Omeruo, Vágner Love en Gassama nog binnen
Alanyaspor heeft zich woensdag nog versterkt met een verdediger en een aanvaller. Kenneth Omeruo werd ook begeerd door Besiktas en wordt gehuurd van Chelsea. Hij moet de laatste linie van een impuls gaan voorzien: hij kwam eerder al op huurbasis uit voor ADO Den Haag, Middlesbrough en Kasimpasa. En hij is niet de enige die aan de slag gaat voor Alanyaspor, want ook Vágner Love heeft zich gemeld bij de huidige nummer negen van Turkije. De 32-jarige spits van Braziliaanse komaf heeft voor twee jaar getekend. Daarnaast komt ook Lamine Gassama transfervrij binnen; hij kwam meest recent uit voor Lorient in Frankrijk.

Bezig met laden …