voetbalzone

Update: Tuyp wordt ongeduldig: ‘Dit moet natuurlijk niet al te lang duren’

Daniel Cabot Kerkdijk02 jul 2013, 10:40
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2013, 10:40
Advertentie

Jack Tuyp hoopt deze zomer een mooie club in het buitenland te vinden en wellicht speelt de 29-jarige aanvaller komend seizoen in Griekenland. AEK Athene heeft zich via een tussenpersoon bij Tuyp gemeld. De aanvaller heeft een aflopend contract met FC Volendam en speelde sinds 2002, met uitzondering van een uitstapje in 2004/05 naar FC Groningen, uitsluitend voor de Noord-Hollanders.

/

"Door een tussenpersoon ben ik op de hoogte gesteld. Ik heb het verzoek beantwoord met 'zet het maar op papier'. Daarna wil ik een beslissing nemen", benadrukt Tuyp in gesprek met ELF Voetbal. "Op korte termijn wil ik mijn beslissing nemen. Maar AEK Athene is een mooie, grote club."

De elfvoudig landskampioen van Griekenland komt komend seizoen voor de eerste keer in zijn 89-jarige bestaan niet uit in de hoogste divisie. Dat de club is afgedaald, maakt Tuijp niet uit. "De club wil direct weer terug naar het hoogste niveau en dat wil ik graag meemaken. Een mooie club om voor te spelen."

Update 2 juli 10.40 uur - Tuyp wordt ongeduldig: ‘Dit moet natuurlijk niet al te lang duren’
Jack Tuyp staat niet onwelwillend tegenover een overgang naar AEK Athene, maar hoopt dat er op korte termijn duidelijkheid komt over een mogelijke toekomst bij de Griekse club. Hoewel er contact is geweest met AEK, weet de voormalig topscorer van FC Volendam zelf van niets en begint hij langzaam maar zeker zijn geduld kwijt te raken. “Intussen houd ik zelf mijn conditie maar op peil. Wat hardlopen buiten en in de sportschool. Maar dit moet natuurlijk niet al te lang duren”, vertelt Tuyp aan RTV N-H.

Bezig met laden …