voetbalzone

Update: Tweede megatransfer voor Manchester City aanstaande

Bart Kruyt05 jun 2013, 15:23
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2013, 15:23
Advertentie

Manchester City slaagde er dit seizoen niet om het kampioenschap te prolongeren en wil voor volgend seizoen dus weer de transfermarkt op. Een van de spelers die hoog op het verlanglijstje van Roberto Mancini staat is de Braziliaan Fernandinho, die al sinds 2005 zijn geld verdient bij Shakhtar Donetsk. De middenvelder heeft nu laten weten dat hij graag naar City wil verkassen.

/

De 28-jarige Fernandinho weet dat het WK in eigen land eraan zit te komen en meent meer kans te maken op deelname aan het toernooi als speler van City. "Mijn teamgenoten gunnen mij deze transfer", zegt de middenvelder. "Ze weten dat de Premier League een fantastische competitie is en dat City een grote club is. Ik wil er graag naar toe en mijn ploeggenoten willen me er zien spelen."

"Ik denk dat mijn kansen om het WK te halen zullen groeien als ik voor City speel", vervolgt de vijfvoudig international. "In Brazilië kijkt men niet naar Oekraïne en mensen thuis weten niet wat ik hier presteer. Daarom hoop ik naar City te kunnen. Als ik daar goed presteer, dan verwacht ik wel een belletje van de bondscoach."

Update 16 mei 13:05 uur - 'Mijn droom om naar City te gaan is in gevaar door de hoge prijs'
Fernandinho vreest dat zijn gewenste transfer van Shakhtar Donetsk naar Manchester City niet door zal gaan. In het contract van de middenvelder zit een gelimiteerde afkoopsom van liefst 46 miljoen euro en Shakhtar heeft dat bedrag ook genoemd als vraagprijs. "Toen ik hier een contract tekende, verzekerde de voorzitter me dat hij altijd eerlijk zou zijn tegen zijn spelers en dat hij bij mogelijke transfers altijd mee zou denken", vertelt de Braziliaan. "Ik geloofde hem, maar nu ik een transfer kan maken, houdt hij vast aan de gelimiteerde afkoopsom. Mijn droom om naar City te gaan is nu in gevaar."

Update 5 juni 15:23 uur - Tweede megatransfer voor Manchester City aanstaande
Fernandinho vreesde voor de doorgang van zijn droomtransfer naar Manchester City, maar het lijkt er toch van te komen. Diverse Engelse media melden dat de 28-jarige middenvelder van Shakhtar Donetsk is gearriveerd in het Bridgewater Hospital in Manchester om een medische keuring te ondergaan. In navolging van Jesús Navas van Sevilla moet de Braziliaan de tweede grote speler worden die Manchester City aantrekt voor komend seizoen. Er wordt gesproken van een transfersom van circa dertig miljoen euro en voor de vijfvoudig international van Brazilië een weeksalaris van zo’n 120.000 euro. Overigens is ook de komst van Navas nog niet officieel bevestigd door the Citizens.

Bezig met laden …