voetbalzone

Update: Tweejarige schorsing dreigt voor PSV-verdediger Maza

Bart Kruyt10 jun 2011, 09:20
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2011, 09:20
Advertentie

Francisco ‘Maza’ Rodriguez moet het restant van de Gold Cup laten schieten. De Mexicaanse verdediger deed in de eerste groepswedstrijd tegen El Salvador nog negentig minuten mee, maar is met vier ploeggenoten betrapt op het gebruik van verboden middelen. Rodriguez is daardoor per direct uit de selectie gezet en mag later deze avond niet meedoen tegen Cuba.

/

Naast de PSV-verdediger werden ook Antonio Naelson, Edgar Dueñas, Christian Bermúdez en Guillermo Ochoa getest op het gebruik van Clenbuterol. Volgens El Universal wordt vermoed dat dit verboden middel in het lijf van de sporters is gekomen door besmette vlees of kip. Er zal een uitgebreid onderzoek volgen, maar het vijftal mag op de Gold Cup niet meer spelen.

De Mexicaanse voetbalbond heeft gevraagd of het vijf vervangers mag oproepen, vanwege deze ‘bijzondere omstandigheden’. “In het geval van Maza vragen we de Nederlandse voetbalbond om duidelijkheid over wat te doen”, zei Decio de Maria van de Mexicaanse bond FMF. “Normaal gesproken volgt er een schorsing, maar we moeten de zaak nog onderzoeken.”

Update 09:20 uur - Tweejarige schorsing dreigt voor PSV-verdediger Maza
Mocht de PSV'er Francisco 'Maza' Rodriguez daadwerkelijk schuldig worden bevonden aan het gebruik van clenbuterol, dan hangt de verdediger van het Mexicaanse voetbalelftal een maximale schorsing van twee jaar boven het hoofd. Dat weet De Telegraaf. De Mexicaanse bond is een onderzoek gestart naar hoe het verboden middel in het lichaam van Maza en vier van diens ploeggenoten is gekomen.

PSV meldt op haar officiële website dat zij per brief is geïnformeerd door de Mexicaanse bond. De bond stelt een onderzoek in en heeft PSV verzekerd de club op de hoogte te houden van de uitkomst van deze zaak als er meer bewijs is. PSV wacht dat resultaat af.

Bezig met laden …