voetbalzone

Update: Tweetal ex-Ajacieden wil terugkeer in selectie Salzburg afdwingen

Bart Kruyt19 sep 2012, 12:20
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2012, 12:20
Advertentie

Rasmus Lindgren en Leonardo gaan een paar vervelende maanden tegemoet. De voormalig Ajacieden zijn samen met drie ploeggenoten verbannen uit de selectie van Red Bull Salzburg en moeten tot januari meetrainen met de beloften. Na de jaarwisseling gaat de transfermarkt weer open en kunnen Lindgren en Leonardo op zoek gaan naar een oplossing.

/

Naast de Zweed en de Braziliaan werden ook Douglas, Cristiano en Joaquin Boghossia uit de selectie verwijderd. Het vijftal was niet vervelend, maar technisch directeur Ralf Rangnick vond de groep waar coach Roger Schmidt mee werkte simpelweg te groot. "Hun rol bij ons is uitgespeeld'', zei Rangnick over de verbannen spelers. "Het geeft geen zin om een selectie van dertig spelers te hebben."

Lindgren vertrok vorig jaar bij Ajax en was in zijn eerste seizoen bij Salzburg nog goed voor twintig competitieduels, waarin hij een keer scoorde. Leonardo kwam vorig jaar over van NAC Breda en speelde dertig competitiewedstrijden voor Salzburg (vier goals). Bij de Oostenrijkse topclub staat ook David Mendes da Silva onder contract; hij blijft wel gewoon bij de selectie horen.

Update 19 september 12.20 uur - Tweetal ex-Ajacieden wil terugkeer in selectie Salzburg afdwingen
Rasmus Lindgren en Leonardo leggen zich niet neer bij het besluit van Red Bull Salzburg om hen en drie ploeggenoten uit de eerste selectie te zetten. Het vijftal mocht niet meer meetrainen omdat de spelersgroep volgens technisch directeur Ralf Rangnick te groot is, maar er wordt nu geprobeerd om een terugkeer af te dwingen, melden Oostenrijkse media. Daartoe hebben de vijf de hulp ingeroepen van de Oostenrijkse spelersvakbond, die van mening is dat de maatregel in strijd is met het arbeidsrecht en bij de clubleiding van Salzburg het verzoek heeft ingediend om de vijf weer in de A-selectie op te nemen.

Bezig met laden …