voetbalzone

Update: UEFA geeft Sakho de kans om deel te nemen aan EK

Bart Kruyt28 mei 2016, 17:25
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2016, 17:25
Advertentie

Na Raphaël Varane haakte zaterdag ook Jérémy Mathieu af bij de Franse selectie, maar nu Samuel Umtiti van Olympique Lyon is opgeroepen, bestaat de EK-selectie van Didier Deschamps weer uit 23 man. Dit is nog niet de definitieve selectie (er is nog tijd voor wijzigingen) en als Deschamps wil, zou hij Mamadou Sakho van Liverpool nog kunnen selecteren, meldt L’Equipe.

/

Volgens de Franse sportkrant heeft de UEFA besloten om de voorlopige schorsing van de verdediger niet te verlengen. Sakho kreeg eind april een schorsing van dertig dagen opgelegd, omdat hij verboden middelen zou hebben gebruikt. Die waren naar verluidt afkomstig uit de afslankpillen die Sakho gebruikt.

De schorsing die de UEFA uitsprak was een voorlopige en in de afgelopen weken moest de ethische commissie van de bond zich over de zaak buigen. Volgens L’Equipe is nu besloten om de schorsing niet te verlengen, wat betekent dat Sakho gewoon naar het EK zou kunnen. De Fransman speelde tot dusver 28 interlands voor les Blues.

Update 28 mei 17.25 uur - UEFA geeft Sakho de kans om deel te nemen aan EK
Mamadou Sakho zou opgeroepen kunnen worden door Didier Deschamps voor het aankomende EK. De UEFA heeft zaterdagmiddag bevestigd dat de verdediger van Liverpool geen extra schorsing krijgt en dat hij vanaf zondag weer wedstrijden mag gaan spelen. Deschamps moet nu gaan beslissen of hij nog een wijziging in zijn selectie door wil voeren en Sakho mee wil nemen naar het EK of niet.

Bezig met laden …