voetbalzone

Update: UEFA pakt Europees ticket van armlastig Real Mallorca af

Erik van Dam22 jul 2010, 20:12
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2010, 20:12
Advertentie

Het lijkt erop dat Real Mallorca haar plaats in de Europa League voor dit seizoen op de buik kan schrijven. Volgens diverse Spaanse media worden de eilandbewoners door de UEFA gestraft voor de financiële wanorde binnen de club. De Europese voetbalbond doet nog geen officiële mededelingen, maar het ziet ernaar uit dat Real Mallorca de pineut is dit seizoen.

Los Bermellones eindigden vorig seizoen als vijfde in de Primera División en hebben daardoor recht op een plaats in het Europese toernooi. De UEFA echter lijkt in de weg te gaan staan, omdat het de huidige financiële situatie bij Real Mallorca niet tolereert. De club kampt met een grote schuld en de bond wil niet dat daarmee op het Europese toneel uitkomt.

Mallorca heeft de afgelopen maanden al vaker verklaard dat het in beroep zou gaan tegen de bond, als die zou besluiten de club te schorsen voor Europese ontmoetingen. De club baseert zich op het feit dat het vijfde is geworden en derhalve recht heeft op deelname aan de Europa League, ongeacht de financiële situatie binnen de vereniging. Volgens Spaanse media mag Villarreal, de nummer zeven van vorig seizoen, echter hoop houden op een Europees ticket.

Update 20:12 uur - UEFA pakt Europees ticket van armlastig Mallorca af
De Europese voetbalbond UEFA heeft donderdagavond besloten om Real Mallorca niet deel te laten nemen aan de Europa League. De zorgelijke financiële positie van de Spaanse club, die afgelopen seizoen als vijfde eindigde, is hier debet aan. Men heeft een schuld van zestig à zeventig miljoen euro. Villarreal profiteert en gaat als nummer zeven Europa in, tenzij Mallorca het hoger beroep wint.

Bezig met laden …