voetbalzone

Update: UEFA wijst beroep Real Madrid af; Alonso blijft geschorst

Erik van Dam07 mei 2014, 18:30
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2014, 18:30
Advertentie

Real Madrid staat op 24 mei in de Champions League-finale, maar Xabi Alonso is er dan niet bij. De ervaren middenvelder pakte dinsdagavond onnodig geel tegen Bayern München en sloeg meteen de handen voor het gezicht: hij wist dat hij op scherp stond en zich geen kaart kon permitteren. Dat zijn team zonder hem gaat proberen de Europese hoofdprijs in de wacht te slepen, doet de Spanjaard pijn.

voetbalzone

“Hopelijk heelt deze wond mettertijd. Ik vind het wel oneerlijk dat deze kaart mij weerhoudt van de finale. Het feit dat deze regel wordt doorgetrokken tot aan de finale is gewoon niet eerlijk. Hopelijk winnen we en kan ik dit rotgevoel vergeten. Ik heb in ieder geval met scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina gesproken en hem gezegd dat dit gewoon belachelijk is”, sprak Alonso na afloop.

In het verleden moest onder meer Franck Ribéry (2010) de finale van de Champions League missen door een schorsing. Twee jaar geleden was het flink raak: toen ontbraken bij Chelsea vier man. John Terry, Branislav Ivanovic, Raul Meireles en Ramires konden er allemaal niet bij zijn tegen Bayern München. De Duitsers zelf misten destijds David Alaba, Luiz Gustavo en Holger Badstuber in de eindstrijd.

Update 7 mei 18.30 uur - UEFA wijst beroep Real Madrid af; Alonso blijft geschorst
Xabi Alonso doet definitief niet mee met Real Madrid in de Champions League-finale tegen Atlético Madrid. Een beroep dat de Spaanse topclub aantekende tegen de schorsing van de middenvelder is woensdag door de Europese voetbalbond UEFA afgewezen. De organisatie ziet geen reden om de derde gele kaart van Alonso kwijt te schelden. Hij doet zodoende niet mee op 24 mei.

Bezig met laden …