voetbalzone

Update: 'Uitstel van executie' voor Inzaghi, Berlusconi praat met Thai

Matthijs van Laar30 apr 2015, 15:01
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2015, 15:01
Advertentie

De dagen van Filippo Inzaghi als coach van AC Milan lijken definitief geteld. Na de 1-3 nederlaag van woensdagavond tegen Genoa is het slechts wachten op het nieuws dat de oefenmeester uit zijn functie wordt ontheven. Jeugdcoach Cristian Brocchi neemt naar alle waarschijnlijkheid het stokje over. Daarnaast valt de club donderdag hoogstwaarschijnlijk in buitenlandse handen.

voetbalzone

De Thaise investeerder Bee Taechaubol staat namelijk op het punt de club over te nemen van Silvio Berlusconi. Hij zou woensdagavond tot laat hebben onderhandeld met de huidige eigenaar van i Rossoneri en verwacht wordt dat 'Mr. Bee' donderdag met een statement zal komen. Hij krijgt het leeuwendeel van de aandelen van de club in handen en wordt daarmee effectief de nieuwe bewindsvoerder in San Siro.

Een van zijn eerste wapenfeiten, zo schrijven de Italiaanse media donderdagochtend, is waarschijnlijk het wegsturen van Inzaghi. AC Milan is onder het bewind van de oud-goalgetter afgezakt naar de tiende plek in de Serie A en lijkt Europees voetbal definitief te kunnen vergeten. Zelf klonk Inzaghi nog strijdbaar na de nieuwe verliespartij van woensdagavond.

"Ik zag niet opgeven, dat vind ik een laffe daad", verkondigde hij voor de microfoon van Sky Italia. "In plaats daarvan laat ik hier mijn gezicht zien en neem ik de verantwoordelijkheid. Het team staat achter mij en geeft alles, maar op dit moment is het gewoon niet genoeg. Ik zal niet buigen, de club gaat evalueren en ik zal het uiteindelijke besluit accepteren. Morgen weten we meer."

Update 30 april 15.01 uur - 'Uitstel van executie' voor Inzaghi, Berlusconi praat met Thai
Filippo Inzaghi mag nog even blijven zitten. Verwacht werd dat de coach donderdag zijn congé zou krijgen, maar via het officiële tv-kanaal laat de club weten dat de coach voorlopig aanblijft. AC Milan staat op dit moment dichter bij de plekken die aan het eind van het seizoen degradatie betekenen, dan bij koploper Juventus. Overigens is een gang naar de Serie B geen serieus thema: daarvoor is het gat te groot.

Reporter Tancredi Palmeri van La Gazzetta dello Sport meldt tevens dat clubeigenaar Silvio Berlusconi donderdagmiddag nog een ontmoeting heeft Bee Taechaubol. Dan wordt bekend of hij ingaat op het bod van 500 miljoen euro die de Thai overheeft om 60 procent van de aandelen van de club in handen te krijgen.

Bezig met laden …