voetbalzone

Update: Utrecht volgende Eredivisieclub in de strijd om gewilde doelman

Erik van Dam07 dec 2011, 13:05
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2011, 13:05
Advertentie

FC Volendam-keeper Robbin Ruiter maakt in januari mogelijk de overstap naar een Eredivisieclub. De 24-jarige doelman doet het goed onder de lat bij het Andere Oranje en dat heeft de interesse gewekt van meerdere clubs in de hoogste afdeling. Eerder werd al bekendgemaakt dat Feyenoord, FC Groningen en Vitesse voor hem in de markt zouden zijn en die berichtgeving lijkt juist.

Martin van Ophuizen, zaakwaarnemer van Ruiter, erkent in gesprek met het Noordhollands Dagblad dat de doelverdediger er goed op staat. “Robbin staat bij veel clubs op het lijstje. Afgelopen zomer was een overgang naar de Eredivisie al dichtbij en ook dit seizoen hebben clubs contact gezocht om te informeren naar zijn status. Ik verwijs iedereen door naar FC Volendam”, zegt hij.

Ruiter debuteerde drie seizoenen geleden onder de lat bij FC Volendam, nadat eerste keeper Jeroen Verhoeven vertrok naar Ajax. Hij heeft nog een doorlopend contract tot 2014, dus hoeft FC Volendam niet te vrezen voor een transfervrije aftocht. Feyenoord, Vitesse en FC Groningen kiezen dit seizoen voor Erwin Mulder, Piet Velthuizen en Brian van Loo in het doel.

Update 7 december 14:05 uur - Utrecht volgende Eredivisieclub in de strijd om gewilde doelman
Feyenoord, Vitesse en FC Groningen zouden in de markt zijn voor keeper Robbin Ruiter van FC Volendam en ook FC Utrecht heeft belangstelling voor de 24-jarige goalie. De interesse van de Utrechters wordt zelfs tegenover Voetbal International bevestigd door algemeen directeur Wilco van Schaik. De beleidsbepaler geeft echter wel aan dat er pas in de zomer sprake zal zijn van een eventuele transfer. Ook Feyenoord heeft laten weten dat de mogelijke komst van Ruiter momenteel nog niet aan de orde is.

Bezig met laden …