voetbalzone

Update: Valdés kan De Gea niet vervangen tegen Arsenal

Erik van Dam17 nov 2014, 13:26
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2014, 13:26
Advertentie

Alsof Louis van Gaal nog niet genoeg blessureleed meemaakte bij Manchester United, kreeg hij zaterdag nog een slecht bericht. Tijdens de training van Spanje, een dag eerder, schoot bij David de Gea de vinger uit de kom. De doelman moest de oefensessie staken en de vraag rijst nu, hoe lang hij niet in actie kan komen.

voetbalzone

De 24-jarige keeper miste dit seizoen nog geen minuut in de Premier League. Volgende week zaterdag gaat zijn club op bezoek bij Arsenal in het Emirates Stadium en de komende dagen moet blijken, of De Gea snel herstelt en onder de lat kan plaatsnemen. Op Twitter wordt intussen druk gespeculeerd of Víctor Valdés door de ontstane situatie wellicht snel gecontracteerd zal worden door Manchester United.

Valdés traint al enige tijd mee op Carrington: een geste van zijn ex-trainer Van Gaal. De 32-jarige Spanjaard stond van 2000 tot 2014 onder contract bij Barcelona, maar wilde daarna graag iets anders. Een transfer naar AS Monaco mislukte echter door een zware blessure. Nu houdt hij zijn conditie op peil in Engeland en zes dagen geleden tweette hij positief nieuws. “Geweldige trainingssessie gehad, vandaag. Bijna hersteld! Bedankt voor jullie berichten van steun, deze maanden.”

Als United de komende dagen denkt dat De Gea niet kan keepen tegen Arsenal, kan Valdés mogelijk worden vastgelegd met een contract tot de zomer. Er is nu nog voldoende tijd tot volgende week zaterdag om de deal erdoor te krijgen. Probleem is wel dat Valdés totaal geen wedstrijdritme heeft. Bovendien beschikt Van Gaal achter De Gea gewoon over Anders Lindegaard, Ben Amos en het jongere tweetal Sam Johnstone en Joel Castro. Als zij alle vier gepasseerd worden, zal dat de sfeer bij de groep keepers niet verbeteren.

Update 17 november 14.26 uur - Valdés kan De Gea niet vervangen tegen Arsenal
Het zou een stunt van jewelste zijn geweest, maar Víctor Valdés zal zondag niet onder de lat plaatsnemen bij Manchester United. De Engelse media speculeerden in die richting, omdat David de Gea zich vrijdag blesseerde aan zijn vinger tijdens de training van Spanje. Ter vervanging van de keeper zou Louis van Gaal kunnen overgaan tot een snelle contractaanbieding voor Valdés en hem vervolgens meteen laten debuteren tegen Arsenal, zo werd geschreven. The Guardian meldt nu dat het er niet van gaat komen. Valdés is nog niet voldoende hersteld van zijn knieklachten om al meteen een wedstrijd te keepen, aldus de krant. Als De Gea niet fit is, zal de keuze dus vallen op Anders Lindegaard of Ben Amos.

Bezig met laden …