voetbalzone

Update: Van der Gaag vertrekt aan eind seizoen bij Marítimo

Daniel Cabot Kerkdijk21 apr 2010, 12:39
Laatst bijgewerkt: 21 apr 2010, 12:39
Advertentie

Mitchell van der Gaag vertrekt aan het einde van het seizoen bij Marítimo, zo meldt de Portugese sportkrant Record woensdag. Het is nog onduidelijk of de Nederlandse oefenmeester zelf de knoop heeft doorgehakt of het bestuur ervoor heeft gekozen om een andere trainer aan te stellen.

"De spelersgroep is volledig verrast", vertelt middenvelder Paulo Jorge. "We hadden dit absoluut niet zien aankomen. Hij heeft goed werk verricht. Ik heb mijn mening hierover, maar dat doet er verder niet toe." Maritimo staat zevende op de ranglijst, maar heeft uitzicht op een plek die recht geeft op Europees voetbal.

Van der Gaag kwam tijdens zijn spelerscarrière vijf jaar uit voor Marítimo en was al trainer van het belofteteam. Eind september was hij de opvolger van de opgestapte Carlos Carvalhal. Toentertijd stonden de eilandbewoners twaalfde. Nu heeft Maritimo maar drie punten achterstand op nummer vijf Vitória Guimarães.

Update 12:40 uur - Van der Gaag vertrekt aan eind seizoen bij Marítimo
Mitchell van der Gaag vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer van Marítimo. De Nederlander kreeg te horen dat de leiding niet met hem verder wil. "Ik heb twee weken geleden laten weten dat ik toekomst zag in deze groep en graag door wilde, maar toen merkte ik al dat de voorzitter daar anders over dacht."

Van der Gaag mag het seizoen bij Marítimo wel afmaken. "En dan zien we wel verder. Ik heb veel geleerd en die ervaring pakt niemand me meer af", aldus de verdediger aan het weekblad Voetbal International.

Bezig met laden …