voetbalzone

Update: ‘Van der Vaart gaat voor drie seizoenen in Spanje tekenen'

Erik van Dam08 jun 2015, 07:25
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2015, 07:25
Advertentie

Robert Geerlings, de advocaat die Rafael van der Vaart zakelijk vertegenwoordigt, bood zijn cliënt onlangs aan bij twee clubs in Spanje: Málaga en Real Betis. Beide clubs vonden het voorstel interessant en zegden toe naar hun financiële mogelijkheden te kijken, zodat ze Van der Vaart iets kunnen bieden. Betis-trainer Pepe Mel geeft toe dat er contact is en dat hij hardop nadenkt over een samenwerking met de 32-jarige Nederlander.

voetbalzone

De komst van Van der Vaart is niet meteen een uitgemaakte zaak, want hij zou direct de duurste speler worden in de hele selectie. Real Betis meldt zich straks weer in de Primera División en heeft geen indrukwekkend budget, dus moet men puzzelen. “Maar de komst van een speler zoals Rafael van der Vaart is wel wenselijk. Iedereen die hier naartoe komt met ambitie kunnen we goed gebruiken. En zijn ambitie is mee te gaan naar het EK 2016, dus dat maakt hem een interessante speler”, aldus trainer Mel.

Hij legt uit wat de bedoeling is voor de komende periode. “We willen de selectie sowieso op 15 augustus hebben staan en daar werken we nu al hard aan. Ik hoop dat het na maandag snel zal gaan en dat alles dan in een stroomversnelling geraakt. Misschien kunnen we over tien dagen al meer nieuws melden. Al wil ik wel zeggen dat we niet voor méér dan 22 man gaan in de groep. Iedereen hier moet straks zijn gewicht in goud waard zijn.”

Update 7 juni 13.50 uur - 'Van der Vaart maandag in Sevilla om te onderhandelen'
Real Betis lijkt een serieuze kandidaat te zijn om Rafael van der Vaart binnen te halen. De promovendus heeft de belangstelling voor de middenvelder bevestigd en volgens BILD zal Van der Vaart maandag naar Sevilla afreizen om te praten over een mogelijke samenwerking. De 32-jarige Van der Vaart speelde in Spanje eerder 58 competitiewedstrijden voor Real Madrid.

Update 8 juni 07.25 uur - ‘Van der Vaart gaat voor drie seizoenen in Spanje tekenen’
De officiële mededeling ontbreekt nog, maar het heeft er veel weg van dat Rafael van der Vaart daadwerkelijk op weg is naar Real Betis. Beide partijen hopen vandaag de onderhandelingen tot een goed einde te brengen. Volgens de laatste berichten gaat de 32-jarige middenvelder, die transfervrij bij Hamburger SV vertrekt, dinsdag vervolgens een contract voor drie seizoenen tekenen en zal hij op een latere datum gepresenteerd worden.

Bezig met laden …