voetbalzone

Update: Van Gaal haalt linksback van ADO Den Haag wederom bij Oranje

Bart Kruyt14 okt 2012, 14:25
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2012, 14:25
Advertentie

Louis van Gaal selecteerde voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Roemenië 21 spelers, waaronder drie doelmannen. De bondscoach wilde woensdag echter met elf tegen elf trainen en nodigde daarom Jens Toornstra en Aaron Meijers van ADO Den Haag uit om mee te doen aan het partijspel. "Ze draaiden moeiteloos mee", stelde Van Gaal tevreden vast.

/

Die opmerking kwam hem op een kritische vraag van een journalist te staan, die zei dat dit dan wel typerend is voor het niveau van Oranje. "Je begrijpt toch dat ik ook wel eens diplomatiek moet zijn", reageerde Van Gaal volgens het ANP. "Ze deden wat ik van ze verlangde, ik ben zeer tevreden. Je moet niet vergeten dat deze twee jongens hier al een week naar toe hebben geleefd, dan kan je altijd iets meer. Ik heb ze bedankt en gezegd dat ze vrijdag welkom zijn. Ze hebben ons echt geholpen."

Toornstra is blij dat Van Gaal bij hem en Meijers uitkwam. "Het was een heel mooie ervaring", vertelde de middenvelder aan Voetbal International. "Ik ben erg goed opgevangen door de spelersgroep, maar kon wel merken dat het niveau erg hoog was. We moesten verdedigend spelen, zoals Andorra. Dit was in ieder geval al een hele bijzondere ervaring."

Update 14 oktober 14:25 uur - Van Gaal haalt linksback van ADO Den Haag wederom bij Oranje
Aaron Meijers krijgt wederom de kans om mee te trainen bij het Nederlands elftal. ADO Den Haag meldt zondag via de officiële kanalen dat de linksback de selectie van Oranje zal completeren om een trainingspartij van elf tegen elf mogelijk te maken. Vorig week trainde Meijers, evenals ploeggenoot Jens Toornstra, ook al mee.

Bezig met laden …