voetbalzone

Update: Van Gaal kan rentree in Primera División voorlopig vergeten

Bart Kruyt03 okt 2011, 21:48
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2011, 21:48
Advertentie

Louis van Gaal gaat mogelijk binnenkort weer aan de slag in de Primera División. Hoewel Real Mallorca het vertrek van Michael Laudrup nog niet heeft bevestigd, heeft het er alle schijn van dat de Deense trainer op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Volgens Diario de Mallorca is de momenteel werkloze Van Gaal een belangrijke kandidaat om het stokje over te nemen.

/

Van Gaal werkte twee keer eerder in Spanje, voor Barcelona, en zou volgens het regionale dagblad wel open staan voor een terugkeer naar Zuid-Europa. Een andere kandidaat is Joaquín Caparrós, die onlangs werd het ontslagen bij het Zwitserse Neuchâtel Xamax. Van Gaal zit al een paar maanden zonder club na zijn vertrek bij Bayern München.

De naam van de Amsterdammer viel ook bij Hamburger SV en Schalke 04, maar laatstgenoemde club heeft inmiddels voor Huub Stevens gekozen. De Limburger had graag Ton Lokhoff meegenomen als assistent, maar dat gaat niet door: Omroep Brabant weet dat Schalke niet wil investeren in nieuwe assistenten, waardoor er geen ruimte is voor Lokhoff.

Update 3 oktober 21:48 uur - Van Gaal kan rentree in Primera División voorlopig vergeten
Louis van Gaal wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van Real Mallorca. De naam van de Nederlander werd na het vertrek van Michael Laudrup even genoemd bij de Spaanse laagvlieger, maar maandag is er een principe-akkoord bereikt met Joaquin Caparros. Volgens lokale media vraagt de nieuwe oefenmeester 1,3 miljoen euro voor de rest van het seizoen.

Bezig met laden …