voetbalzone

Update: 'Van Gaal mag blijkbaar wel een oordeel hebben'

Bart Kruyt15 mei 2014, 07:33
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2014, 07:33
Advertentie

Louis van Gaal wilde dinsdag niet praten over zijn toekomstige club, Manchester United, maar wilde best wat zeggen over een van zijn oude werkgevers: Sparta Rotterdam. De bondscoach van het Nederlands elftal speelde tussen 1978 en 1986 voor de Kasteelheren en verwacht dat Sparta dit seizoen via de nacompetitie zal terugkeren naar de Eredivisie.

voetbalzone

Sparta eindigde als zestiende in de Jupiler League, maar pakte wel een periodetitel en mocht daarom meedoen aan de nacompetitie. In de play-offs werden FC Eindhoven en NEC al uitgeschakeld en in de laatste ronde wacht nu FC Dordrecht. De Schapenkoppen eindigden als tweede in de Jupiler League, maar Van Gaal denkt dat Sparta Dordrecht zal elimineren.

"Dat weet ik eigenlijk wel zeker", zei hij volgens het Algemeen Dagblad op de persconferentie van dinsdag. "Zij zitten in een soort schwung: ze verliezen eerst tien of vijftien keer op rij, maar in de play-offs staan ze er. FC Dordrecht is het hele seizoen al een beetje de beste. Sparta zit nu plotseling in een schwung. Daarom halen ze het.''

Update 15 mei 07.33 uur - 'Van Gaal mag blijkbaar wel een oordeel hebben'
Harry van den Ham is niet blij met Louis van Gaal. De bondscoach van het Nederlands elftal voorspelde dinsdag op de persconferentie dat Sparta Rotterdam de nacompetitie zou gaan winnen, ten koste van Van den Hams FC Dordrecht. "Van Gaal houdt er niet van als collega-trainers zich over hem of zijn werkzaamheden uitlaten, maar hij mag blijkbaar wel een oordeel over de wedstrijden tussen Sparta en FC Dordrecht hebben", moppert Van den Ham in gesprek met het ANP. "Bovendien beïnvloedt hij op deze manier mogelijk de afloop, als een van de hoogste voetbalpersoonlijkheden in Nederland."

Bezig met laden …