voetbalzone

Update: Van Marwijk roept Büttner bij Oranje als vervanger Pieters

Erik van Dam07 mei 2012, 16:30
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2012, 16:30
Advertentie

Bert van Marwijk kan gedurende het EK in Polen en Oekraïne geen beroep doen op Erik Pieters. De linksback van PSV speelde dit seizoen maar zestien duels en werd gehinderd door blessureleed; vorige maand viel hij in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk uit met een voetblessure. De hoop was dat de verdediger met behulp van een botstimulator en fysiotherapie op tijd te herstellen voor het EK, maar dat is niet gelukt.

/

Enkele uren nadat Van Marwijk maandag de 36 namen bekendmaakte van spelers die meegaan op een trainingsstage, kan hij de eerste dus al wegstrepen. Pieters, goed voor vijftien interlands sinds zijn debuut in augustus 2010, moet het EK compleet laten schieten op last van zijn arts. De back belde zelf met de bondscoach om hem het nieuws te vertellen.

“Dit is een streep door onze rekening. Maar voor Erik zelf is het uiteraard het meest zuur”, reageert Van Marwijk teleurgesteld aan het ANP. De bondscoach kan op de flank ook kiezen voor Urby Emanuelson, Jetro Willems of eventueel Alexander Büttner. In het verleden speelde ook Edson Braafheid linksback, maar hij werd niet opgeroepen voor de trainingsstage; Büttner overigens evenmin.

Update 7 mei 16:30 uur - Van Marwijk roept Büttner bij Oranje als vervanger Pieters
Alexander Büttner is door bondscoach Bert van Marwijk opgeroepen als vervanger van Erik Pieters voor de trainingsstage van het Nederlands elftal. De Vitesse-back werd nog nooit uitgenodigd voor het Nederlands elftal, maar de laatste tijd kwam al wel naar buiten dat Büttner een kandidaat zou zijn. Maandag kreeg Pieters van zijn arts te horen dat hij het EK niet gaat halen en dus moest Van Marwijk een vervanger oproepen. De keuze is nu gevallen op de 23-jarige Büttner, die bezig is aan zijn vijfde seizoen in Arnhem.

Bezig met laden …