voetbalzone

Update: Van ’t Schip krijgt ook beschikking over oud-verdediger Nascimento

Bart Kruyt09 mei 2012, 08:45
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2012, 08:45
Advertentie

Chivas Guadalajara moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Ignacio Ambriz stond pas sinds januari voor de ploeg bij de gevallen Mexicaanse topclub, maar diende woensdagavond zijn ontslag in. Dit nadat Johan Cruijff, sinds enige tijd als adviseur aan Chivas verbonden, de clubleiding had geadviseerd om Ambriz na dit seizoen te vervangen voor een nieuwe trainer.

/

Ambriz wilde zijn ontslag niet afwachten en besloot om zelf op te stappen, nu hij het vertrouwen van Cruijff niet heeft. De Nederlander zal betrokken worden bij de zoektocht naar een opvolger voor Ambriz en het is nog niet bekend of Cruijff aan een landgenoot denkt. Chivas heeft nog geen mededelingen gedaan over hoe het de ontstane situatie wil oplossen.

Cruijff verbond zich in februari aan Chivas en dat zorgde voor een schokeffect, want na enkele dramatische weken en een laatste zege die van 26 oktober dateerde, werden er vijf van de zes duels gewonnen en een gelijk gespeeld. De laatste tijd is het echter weer kommer en kwel bij Chivas, dat zes nederlagen op rij leed. Dinsdag werd er nog met 5-0 verloren van Deportivo Quito in de Copa Libertadores.

Update 20 april 23:50 uur - 'Rijkaard en Koeman topkandidaten voor Cruijff bij Chivas'
Johan Cruijff lijkt van plan een Nederlandse trainer naar Mexico te willen halen. Medio Tiempo brengt vrijdagavond naar buiten dat het oog van de adviseur van Chivas is gevallen op Frank Rijkaard. Die is momenteel bondscoach van Saudi-Arabië, maar geldt als de favoriete kandidaat van Cruijff om Chivas binnenkort onder zijn hoede te nemen. Ignacio Ambriz sneuvelde bij de topclub, nadat Cruijff aanraadde na dit seizoen een nieuwe trainer te halen. Behalve Rijkaard zou ook Ronald Koeman in beeld zijn. Zijn vertrek naar Mexico wordt echter onwaarschijnlijker geacht. De Telegraaf op haar beurt stelt dat John van 't Schip ook kanshebber is.

Update 21 april 20:01 uur - Van 't Schip voegt zich in Mexico bij Cruijff en Chivas
Niet Frank Rijkaard of Ronald Koeman, maar John van 't Schip is de nieuwe trainer van Chivas. De Mexicaanse club, die dit jaar Johan Cruijff in de arm nam als adviseur, maakt via de officiële website kenbaar dat het Van 't Schip heeft aangesteld als opvolger van Ignacio Ambriz. Die koos ervoor weg te gaan bij Chivas, nadat Cruijff de club had geadviseerd hem na dit seizoen te laten gaan. Van 't Schip nam eerder dit jaar afscheid bij Melbourne Heart in Australië. Daar was hij sinds oktober 2009 werkzaam.

Update 4 mei 07:55 uur - Van 't Schip haalt Nederlandse assistent-trainer naar Mexico
Rob Meppelink gaat als assistent van hoofdtrainer John van 't Schip aan de slag bij Chivas Guadalajara. Dat maakte de Mexicaanse club waarvan Johan Cruijff sinds kort topadviseur is, bekend. De 46-jarige coach werkte bij onder meer ADO Den Haag en RBC Roosendaal. Meppelink zou na de zomer eigenlijk aan de slag gaan bij Westlandia, maar heeft nu de voorkeur gegeven aan het avontuur in Mexico.

Update 9 mei 8:45 Van ’t Schip krijgt ook beschikking over oud-verdediger Nascimento
John van ’t Schip krijgt als hoofdtrainer van Chivas Guadalajara een tweede ‘Nederlandse’ assistent. Vrijdag werd al bekend dat de oefenmeester in Mexico gezelschap krijgt van Rob Meppelink. Volgens Voetbal International gaat ook David Nascimento naar Chivas om Van ’t Schip bij te staan. De oud-verdediger heeft de Portugese nationaliteit, maar speelde een groot deel van zijn carrière in Nederland en is op dit moment in Zuid-Afrika werkzaam in de jeugdopleiding van Mamelodi Sundowns, waar Johan Neeskens hoofdcoach is.

Bezig met laden …