voetbalzone

Update: Vanden Borre tekent contract voor anderhalf seizoen bij Genk

Bart Kruyt07 sep 2010, 17:30
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2010, 17:30
Advertentie
/

Anthony Vanden Borre meldt zich nog deze week bij Racing Genk. De vleugelverdediger komt na moeizame onderhandelingen over van Genoa en zal volgens Het Nieuwsblad zijn handtekening zetten onder een contract voor anderhalf jaar. Omdat de transfermarkt reeds gesloten is, gaat deze verbintenis echter pas na 1 januari in.

Genk hoopte Vanden Borre in de afgelopen transferperiode al te kunnen vastleggen, maar de club slaagde er niet in om voor 31 augustus een akkoord te bereiken met Genoa over de voorwaarden. Nu deze overeenkomst er alsnog is, kan Vanden Borre terugkeren naar België. Hij is echter pas na januari speelgerechtigd voor zijn nieuwe club.

Tot die tijd zal de rechtsback zijn conditie op peil houden bij de beloften. Vanden Borre ruilde in 2007 Anderlecht in voor Fiorentina en een jaar later trok hij naar Genoa, dat hem vorig seizoen uitleende aan Portsmouth. De Belg kon ook naar Hapoel Tel-Aviv in Israël, maar wilde graag terugkeren naar zijn vaderland en krijgt zijn zin.

Update 17:17 uur - Genk onderwerpt Vanden Borre al aan medische tests
De transfer van Anthony Vanden Borre naar Racing Genk nadert zijn einde. De Belgische club heeft voor woensdag al een persconferentie gepland in aanwezigheid van de verdediger. De verwachting is dat de 22-jarige Vanden Borre met ingang van het nieuwe kalenderjaar weer in België zal spelen.

Dinsdagochtend arriveerde de international al bij het stadion van Genk. Daar werd hij door clubarts Stijn Indeherberge aan een reeks medische en fysieke tests onderworpen. Tests die in het ziekenhuis een verlengstuk kregen, zo meldt Het Belang van Limburg. Vanden Borre zal vermoedelijk nog deze week beginnen meetrainen met het eerste elftal. Tot het eind van dit jaar moet hij zich wel tevreden stellen met wedstrijden bij de beloften. Pas daarna is hij inzetbaar in officiële wedstrijden.

Update 17:30 uur - Vanden Borre tekent contract voor anderhalf seizoen bij Genk
Anthony Vanden Borre tekende voor anderhalf seizoen bij RC Genk, zo meldt de Belgische club dinsdagmiddag op haar digitale thuis. De verdediger start donderdag met de training, maar is pas speelgerechtigd na de winterstop. Hij mag in de tussentijd wel spelen met de beloften en in vriendschappelijk wedstrijden. Vanden Borre krijgt bij Genk shirtnummer 11.

Woensdagmiddag wordt Vandenborre door RC Genk aan de pers voorgesteld. Algemeen Directeur Dirk Degraen zegt via de officiële kanalen tevreden te zijn met deze transfer en zal woensdag tijdens de persconferentie de moeilijkheidsgraad rond de transfer verduidelijken

Bezig met laden …