voetbalzone

Update: ‘Veel mensen waren verbaasd over de teksten van Ferguson’

Gijs Freriks26 okt 2013, 15:56
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2013, 15:56
Advertentie
/

Manchester United betaalde in 2007 liefst 25 miljoen euro voor de komst van Owen Hargreaves, maar de middenvelder maakte dat prijskaartje nooit waar op Old Trafford. De Engelsman kwam in 4 jaar tijd tot slechts 27 competitiewedstrijden voor the Mancunians en Sir Alex Ferguson had al gauw grote spijt van de koop van Hargo.

“Hij had geen toewijding en koos op de training altijd voor de makkelijkste oplossing”, valt er te lezen in de autobiografie van de Schotse manager, die afgelopen zomer vertrok bij United. “Toen ik hem contracteerde, zat mij al iets niet lekker en het liep dan ook uit op een ramp.” De inmiddels gestopte Hargreaves kampte bij United steevast met knieblessures en haalde twee jaar geleden nog hard uit naar de medische staf. Die zou hem als een ‘proefkonijn’ hebben behandeld.

De beoogde opvolger van Roy Keane speelde eerder zeven seizoenen voor Bayern München. In Beieren sleepte de geboren Canadees onder meer de Champions League in de wacht, in 2001. In het seizoen 2011/12 werd Hargreaves met Manchester City kampioen, maar doordat hij slechts één wedstrijd speelde ontving hij geen medaille. Na zijn vertrek bij the Citizens trainde hij nog even mee bij Queens Park Rangers, maar daar dwong hij geen contract af.

Update 26 oktober 15.56 uur - ‘Veel mensen waren verbaasd over de teksten van Ferguson’
Sir Alex Ferguson haalde in zijn biografie uit naar Owen Hargreaves en de reactie van de oud-middenvelder heeft niet lang op zich laten wachten. “Het is jammer dat onze relatie zo is verslechterd, ik denk dat hij en ik een keer om tafel moeten”, reageert Hargreaves in de Engelse media. “Iedereen die mij kent, weet dat ik juist erg professioneel ben. Ik heb veel mensen gesproken die verbaasd zijn over de uitspraken van Ferguson. Ik denk dat de emotie de bovenhand heeft gekregen, want hij was natuurlijk erg teleurgesteld over hoe het allemaal is gelopen.”

Bezig met laden …