voetbalzone

Update: Velthuizen zet vraagtekens bij boete van Hércules

Erik van Dam02 aug 2011, 13:16
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2011, 13:16
Advertentie
/

Hércules is niet van plan zomaar mee te werken aan het plan van Vitesse en Piet Velthuizen. De 24-jarige doelman werd een jaar geleden aangetrokken en tekende toen een contract tot 2012. Dat Vitesse hem inmiddels medisch gekeurd heeft en bij de club wil houden, betekent niet dat de Spanjaarden daarmee akkoord gaan. Zij hadden Velthuizen maandagmorgen op de training 'verwacht'.

Hoewel de club heel goed weet dat Velthuizen zich ophoudt in Nederland, speelt Hércules het spel hard. De keeper komt, net als Mohamed Sarr overigens, niet voor in de plannen van de club, maar staat nog wél gewoon op de loonlijst. Velthuizen en Sarr kregen langer vakantie, maar bereikten met de club nog geen akkoord over contractontbinding. Daar moet nog over gesproken worden.

Het tweetal zou sowieso niet met de A-selectie mee mogen trainen, maar individueel de conditie op peil moeten houden. Vitesse zal derhalve nog geduld moeten hebben voor het Velthuizen werkelijk aan zich kan binden. De enkelvoudig international van Oranje is juridisch gezien werknemer van Hércules en moet zich dus conformeren aan hetgeen de club hem opdraagt. Voorlopig heeft de doelman een boete gekregen van de Spaanse vereniging, weet AS.

Update 02-08, 13:16 uur - Velthuizen zet vraagtekens bij boete van Hércules
Maandag meldde AS dat Hércules besloten had Piet Velthuizen en Mohamed Sarr te beboeten, omdat zij niet op kwamen dagen tijdens de training. De Nederlandse keeper zegt tegen Omroep Gelderland dat hij niets weet van een geldstraf van de Spaanse club. "Er is juist afgesproken dat ik niet zou komen om te trainen. Dat heb ik hier ook zwart op wit", aldus Velthuizen.

Bezig met laden …