voetbalzone

Update: Verbeek en VfL Bochum zitten in 'afrondende fase'

Erik van Dam20 dec 2014, 22:50
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2014, 22:50
Advertentie

Het ziet ernaar uit dat Gertjan Verbeek snel weer emplooi vindt. De 52-jarige trainer is momenteel werkloos, maar VfL Bochum wil graag een samenwerking aangaan. Maandag zei de Tovenaar van Jubbega dat de Duitse club met hem in zee wil en dat hij daar niet onwelwillend tegenover stond. Zaterdag meldt BILD dat de fans van VfL Bochum in spanning afwachten, wanneer het moment van de aankondiging daar is.

voetbalzone

Verbeek legde maandag uit dat hij zijn eisenpakket op tafel had gelegd en enkele aandachtspunten had aangestipt. Oud-international Stefan Effenberg was ook in de running voor de baan, maar legde het af tegen de Nederlander. VfL Bochum tilt de waarschijnlijke aanstelling van Verbeek echter nog over het weekeinde heen. Een overwinning op Erzegebirge Aue heeft eerst de prioriteit: dat duel is zondag.

Een dag later moet Verbeek worden aangekondigd als de nieuwe coach, met Jan de Jonge als zijn assistent. Op 5 januari begint de ex-coach van onder meer Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord en AZ dan daadwerkelijk aan zijn nieuwe baan. Verbeek lost Frank Heinemann af, die het op interim-basis voor het zeggen heeft nadat Peter Neururer op 9 december aan de kant werd gezet. VfL Bochum staat elfde in de 2.Bundesliga.

Update 20 december 23.50 uur - Verbeek en VfL Bochum zitten in 'afrondende fase'
Gertjan Verbeek lijkt snel weer aan de slag te gaan. De momenteel werkloze oefenmeester is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer van VfL Bochum te worden en spreekt zondag opnieuw met de Duitse club. "We zitten in een afrondende fase", zei Verbeek tegenover FOX Sports. "Het gaat nu nog om details, want we hebben allebei bepaalde voorwaarden. Het moet allemaal vrij snel gebeuren, want ik ga maandag op vakantie. Dan ben ik telefonisch wel bereikbaar, maar dan ga ik niet naar Duitsland om een handtekening te zetten."

Bezig met laden …