voetbalzone

Update: Vermoedens worden werkelijkheid: Engelaar begint rampzalig

Erik van Dam26 aug 2013, 11:50
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2013, 11:50
Advertentie

Orlando Engelaars debuutwedstrijd voor Melbourne Heart is er één geworden om snel te vergeten. Zondagmiddag (plaatselijke tijd) ging de geroutineerde middenvelder met zijn nieuwe club met 3-0 ten onder tegen Brisbane Roar in de strijd om de Craig Foster Cup. Engelaar zelf haalde het einde van de wedstrijd echter niet: hij lijkt zijn scheenbeen te hebben gebroken in zijn eerste duel.

Engelaar rondde deze maand een overstap af van PSV naar de Australische competitie. Hij liet weten veel zin te hebben in het avontuur in de A-League, maar wellicht staat hij nu geruime tijd aan de kant. Na bijna een half uur spelen kwam hij hard in botsing met tegenstander Thomas Brioch: de Nederlander moest er geblesseerd vanaf en werd vervangen door een proefspeler.

Engelaar werd naar het ziekenhuis gebracht om een scan te ondergaan. “Dit is een enorme klap voor ons”, treurt trainer John Aloisi. “Hij zou nu zijn eerste 45 minuten voor ons gaan spelen, hij is hier ook pas drie dagen. Dit is helemaal niet mooi, want hij is een geweldige voetballer van wie we erg veel verwachten. Dat dit hem nu moet overkomen, is enorm jammer”, aldus Aloisi. Hij hoopt snel duidelijkheid te hebben over de ernst van Engelaars blessure.

Update 26 augustus 11.50 uur - Vermoedens worden werkelijkheid: Engelaar begint rampzalig
Orlando Engelaar blijkt inderdaad zijn scheenbeen te hebben gebroken in zijn eerste optreden voor Melbourne Heart. Nader onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de eerste vermoedens juist waren. Hoe lang de 34-jarige ex-international niet kan voetballen, is nog onduidelijk. Hij lijkt rekening te moeten houden met een afwezigheid van minimaal drie tot vier maanden.

Bezig met laden …