voetbalzone

Update: Veroordeelde oud-prof geeft teken van leven: ‘Een misverstand’

Bart Kruyt22 nov 2013, 10:09
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2013, 10:09
Advertentie

Mohamed Zidan gaat een spannende tijd tegemoet. De voormalig aanvaller van onder meer Hamburger SV en Borussia Dortmund zette aan het begin van dit kalenderjaar een punt achter zijn loopbaan en wordt momenteel in zijn vaderland Egypte beschuldigd van fraude. De zaak kwam deze week voor de rechter, die Zidan veroordeelde tot een gevangenisstraf van liefst zes jaar.

/

De veertigvoudig international ontbrak bij de rechtszaak en kon daardoor niet direct vast gezet worden. Het is volgens Duitse media onbekend waar de nu 31-jarige Zidan momenteel uithangt: er wordt gesuggereerd dat hij het land verlaten heeft. De rechtszaak was aangespannen door een Egyptisch vastgoedbedrijf, dat claimde slachtoffer te zijn geworden van de fraude van de voormalig aanvaller.

Zidan begon zijn loopbaan in Denemarken en belandde in januari 2005 bij Werder Bremen. Via Hamburger SV kwam hij terecht bij Borussia Dortmund en met die club werd de Egyptenaar nog een keer kampioen van de Bundesliga. Zidan speelde vorig seizoen bij Bani Yas in de Verenigde Arabische Emiraten, maar besloot om al na een paar maanden te stoppen.

Update 22 november 09.40 uur - Klopp heeft contact met ondergedoken en veroordeelde Zidan
Mohamed Zidan wordt gezocht in zijn vaderland Egypte, omdat hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. De voormalig aanvaller is echter spoorloos: hij schijnt het land te hebben verlaten. Jürgen Klopp, coach van Borussia Dortmund, zegt contact te hebben met zijn voormalige pupil: "Het is niet zoals wordt geschreven in de media. Ik heb hem gesproken", zegt Klopp in BILD. De oefenmeester kan, of wil, echter ook niet zeggen waar Zidan uithangt.

Update 22 november 11.09 uur - Veroordeelde oud-prof geeft teken van leven: ‘Een misverstand’
Oud-profvoetballer Mohamed Zidan, die veroordeeld werd tot zes jaar gevangenisstraf wegens fraude, heeft een teken van leven gegeven. De Egyptenaar was onvindbaar voor de autoriteiten en hij blijkt in Denemarken te zitten. “Ik lees overal dat ik veroordeeld ben, maar het berust allemaal op een misverstand”, laat hij optekenen in diverse Scandinavische media. “Ik heb het uitgesproken met het bouwbedrijf, dus de beslissing van de rechter is teruggedraaid. Ik weet dat ik een bekende voetballer was en dat journalisten hun werk moeten doen, maar dit is een storm in een glas water.”

Bezig met laden …