voetbalzone

Update: 'Vertrekkende Booy ziet 'Spijkerman-rol' bij Feyenoord wel zitten'

Bart Kruyt09 mrt 2015, 08:07
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2015, 08:07
Advertentie

Fred Rutten vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Feyenoord en Jean-Paul van Gastel lijkt de belangrijkste kandidaat om het stokje over te nemen. De voormalig aanvoerder van de Rotterdammers was echter nog nooit eerder hoofdtrainer en de vraag is of Feyenoord een ervaren coach aan de technische staf wil toevoegen. Foeke Booy zou een kandidaat kunnen zijn.

voetbalzone

Gerard Somer, voormalig speler en technisch manager van Go Ahead Eagles, meldt op Twitter dat hij heeft begrepen dat Booy in beeld is bij Feyenoord om volgend seizoen assistent van Van Gastel te worden. Booy is nu nog de hoofdtrainer van Go Ahead, maar maakte eerder deze zondag bekend dat hij aan het einde van dit voetbaljaar zal vertrekken. De coach wil op zoek naar een nieuw avontuur.

Mogelijk vindt Booy dat avontuur dus in De Kuip, waar hij zou kunnen samenwerken met Van Gastel en Giovanni van Bronckhorst. Toen Ajax Frank de Boer aanstelde als nieuwe hoofdtrainer werd er ook een ervaren coach aan de technische staf toegevoegd en De Boer heeft al meermaals benadrukt hoe gelukkig hij is met de aanwezigheid van Hennie Spijkerman.

Update 9 maart 09.07 uur - 'Vertrekkende Booy ziet 'Spijkerman-rol' bij Feyenoord wel zitten'
Foeke Booy vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Go Ahead Eagles en werd zondag in verband gebracht met Feyenoord, waar hij voor wat ervaring in de technische staf zou moeten gaan zorgen. De coach ontkent dat hij al met de Rotterdammers heeft gesproken, maar liet bij Langs de Lijn wel doorschemeren dat hij een 'Hennie Spijkerman-rol' in De Kuip ziet zitten. "Maar er is niets, in feite kies ik voor de onzekerheid. Mijn gevoel zei me gewoon dat ik toe ben aan iets anders", aldus Booy.

Bezig met laden …