voetbalzone

Update: Vertrokken hoofd opleidingen Ajax volgt Camacho naar China

Erik van Dam18 aug 2011, 07:20
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2011, 07:20
Advertentie
/

José Antonio Camacho is de nieuwe bondscoach van China. De 56-jarige Spanjaard, die in februari aan de kant werd gezet door Osasuna, volgt de Chinees Gao Hongbo op en tekent voor drie jaar. Hongbo werd afgelopen week uit zijn functie gezet door de nationale bond.

Camacho, oud-speler van Real Madrid moet China, 73ste op de wereldranglijst, naar het WK van 2014 zien te loodsen. Eerder stond de voormalig linksback aan het roer bij Spanje. Hij coachte la Furia Roja van 1998 tot 2002, maar wist geen noemenswaardige resultaten te boeken met zijn vaderland.

Met Camacho haalt men in China een berg aan ervaring in huis. Hij begon in 1992 als trainer bij Rayo Vallecano en werkte zich nadien op richting Espanyol, Sevilla, Benfica en Real Madrid. China was in de geschiedenis pas één keer aanwezig op een WK-eindronde. In 2002 werden echter alle drie de groepswedstrijden in Japan en Zuid-Korea verloren.

Update donderdag 18 augustus 07:20 uur - Vertrokken hoofd opleidingen Ajax naar China
Jan Olde Riekerkink heeft weer onderdak gevonden. De Nederlander moest door de 'Cruijff-revolutie' vertrekken als hoofd opleidingen van Ajax en heeft donderdag een vijfjarig contract getekend bij de Chinese voetbalbond, dat eerder deze week José Antonio Camacho aanstelde als nieuwe bondscoach. Olde Riekerink krijgt de leiding over de Chinese ploeg voor spelers onder de negentien jaar. Het doel is kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2016.

Bezig met laden …