voetbalzone

Update: Vervanger van Neymar in Braziliaanse selectie is bekend

Tim Siekman07 jun 2019, 19:12
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2019, 19:12
Advertentie

Neymar doet niet mee aan de Copa América, zo heeft de Braziliaanse voetbalbond bevestigd. De sterspeler van de nationale ploeg van Brazilië viel in de 2-0 overwinning tegen Qatar uit met een enkelblessure en moest huilend het veld verlaten. De Braziliaanse voetbalbond heeft nu bevestigd dat Neymar het toernooi in eigen land aan zich voorbij moet laten gaan.

Neymar moest in minuut 21 van het oefenduel met Qatar het strijdtoneel verlaten. De 27-jarige aanvaller was dermate ontdaan van zijn kwetsuur dat hij huilend het veld verliet. De dribbelaar hield waarschijnlijk al rekening met een langdurige absentie en nu heeft de voetbalbond aangegeven dat Neymar inderdaad niet zal deelnemen aan de Copa América.

De wereldster heeft niet voldoende hersteltijd om aan het toernooi mee te doen, zo meldt men. Brazilië geeft aan dat men vanaf donderdag gaat nadenken over een vervanger van Neymar in de selectie van Brazilië. De ploeg van bondscoach Tite eindigt komende zondag.de voorbereiding op de Copa América met een oefenduel met Honduras.

Brazilië was woensdagnacht te sterk voor Qatar. De winnaar van de Azië Cup kon niet opboksen tegen de kwaliteit van de thuisploeg, die uiteindelijk met een 2-0 zege van het veld stapte. Richarlison en Gabriel Jesus wisten hun ploeg in de eerste helft al op de comfortabele voorsprong te zetten. Op 14 juni staat de eerste groepswedstrijd van Brazilië tegen Bolivia op het programma.

Update 7 juni 19.12 uur - Vervanger van Neymar in Braziliaanse selectie is bekend
De Braziliaanse bondscoach Tite heeft Willian opgeroepen als vervanger van Neymar in de selectie voor de Copa América. De spelmaker van Chelsea, goed voor 65 interlands, voegt zich zaterdag in Porto Alegre bij de spelersgroep. Neymar scheurde deze week zijn enkelband in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Qatar (2-0 zege).

Bezig met laden …