voetbalzone

Update: Veteraan Cappa vervangt ontslagen Astrada bij River Plate

Bart Kruyt13 apr 2010, 18:52
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2010, 18:52
Advertentie

River Plate moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Leonardo Astrada zag zijn ploeg in de afgelopen vijf wedstrijden geen enkel doelpunt maken en kreeg maandag te horen dat hij zijn spullen bij elkaar moest zoeken. Hij stond sinds oktober voor de groep bij River.

De Argentijnse topclub kent vooralsnog een dramatisch seizoen. Zondag werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen hekkensluiter Atletico Tucuman, waardoor River nu op dertien punten staat na veertien wedstrijden. Met dit aantal staat de ploeg zeventiende in een competitie met twintig ploegen.

Na de wedstrijd tegen Atletico kon Astrada al niet op de persconferentie verschijnen, omdat hij een telefoongesprek moest voeren met de clubleiding. Een dag later kreeg hij te horen dat hij kon vertrekken en dat River op zoek gaat naar een opvolger. Ángel Cappa, coach van Hurácan, geldt als favoriet.

Update 18:51 uur - Cappa nieuwe trainer River Plate
River Plate heeft niet lang nodig gehad om een opvolger te vinden voor Leonardo Astrada. Daags na het ontslag van de trainer werd contact opgenomen met de 63-jarige Ángel Cappa, die naar eigen zeggen een akkoord heeft bereikt met River over een samenwerking. De Argentijnse club zal de veteraan later op de dag voorstellen aan de pers.

Bezig met laden …