voetbalzone

Update: VfL Wolfsburg houdt mokkende Draxler tegen: ‘Hij gaat niet weg’

Erik van Dam03 aug 2016, 18:51
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2016, 18:51
Advertentie

De transfermarkt in de vijf grootste competities van Europa is na vandaag nog vier weken geopend en Julian Draxler hoopt dat hij deze maand nog van club verandert. De 22-jarige middenvelder heeft er pas één seizoen opzitten bij VfL Wolfsburg, dat vorig jaar 34 miljoen euro voor hem op tafel legde. Draxler wil echter weer vertrekken.

/

Draxler speelde in zijn debuutseizoen bij die Wölfe in totaal 21 wedstrijden in de Bundesliga. Zijn contract loopt nog vier jaar door, maar na het eerste jaar heeft hij het wel weer gezien bij de Volkswagen-club. “Ik wil hier vertrekken”, zegt Draxler duidelijk in een interview met BILD. “Toen ik me bij Wolfsburg voegde, beloofden ze me dat ik weg kon als de mogelijkheid zich zou aandienen.”

“Ik heb ze duidelijk te verstaan gegeven dat ik nu wil vertrekken”, vervolgt Draxler. “Het was van meet af aan duidelijk dat ik naar een internationale topclub zou willen wanneer de kans voorbij zou komen”, aldus de Duits international. Hij verliet Schalke 04 vorig jaar zomer na vijf seizoenen voor de enkelvoudig landskampioen. Draxler zegt dat hij coach Dieter Hecking snel na het EK al op de hoogte heeft gebracht.

“Hij weet het nu al zo’n drie weken. Het heeft me wel verbaasd dat er al langere tijd over mij gepraat wordt in de media, maar dat niemand naar mij is toegekomen om te vragen: hoe kijk jij er nou naar? VfL Wolfsburg was voor mij een goede stap, maar tegelijk ook een springplank”, legt Draxler verder uit.

Update 3 augustus 18.51 uur - VfL Wolfsburg houdt mokkende Draxler tegen: ‘Hij gaat niet weg’
Julian Draxler wil na een jaar weer bij VfL Wolfsburg, maar zo makkelijk legt de club zich niet neer bij een vertrek van de aankoop van 37 miljoen euro. “Toen ik me bij Wolfsburg voegde, beloofden ze me dat ik weg kon als de mogelijkheid zich zou aandienen”, zei Draxler tegen BILD. In een officieel statement geeft VfL Wolfsburg het bestaan van die afspraak toe, maar geeft de club tevens te kennen dat die clausule pas geldt vanaf de zomer van 2017. “Draxler zal deze zomer niet vertrekken en dat is hem ook duidelijk gemaakt”, geeft de club aan. VfL Wolfsburg hoopt ‘de onduidelijkheden’ te hebben weggenomen en verwacht van alle partijen een ‘professionele instelling’ in het naderende seizoen.

Bezig met laden …