voetbalzone

Update: Villarreal meldt ook transfer van 'Ajax-doelwit' naar Fiorentina

Daniel Cabot Kerkdijk03 aug 2012, 01:00
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2012, 01:00
Advertentie

De wegen van Borja Valero en Villarreal scheiden zeer waarschijnlijk. De Spaanse club, die komend seizoen in de Segunda División uitkomt, maakt woensdag melding van een principe-akkoord met Fiorentina over de middenvelder. De Serie A-club moet nog wel akkoord gaan met de persoonlijke voorwaarden van de eenmalig Spaans international.

/

De 27-jarige Valero doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid, maar haalde nooit de hoofdmacht. Via Real Mallorca, West Bromwich Albion en opnieuw Mallorca kwam de middenvelder medio 2010 voor zes miljoen euro in Vila-real terecht. Na zijn eerste volledige seizoen maakte hij zijn debuut in het nationale elftal. Afgelopen seizoen kon hij de degradatie van Villarreal niet voorkomen.

Villarreal ontvangt, als de transfer definitief wordt afgerond, een bedrag van zeven miljoen euro. Málaga en Atlético Madrid zaten ook achter de middenvelder aan. Villarreal nam al afscheid van onder meer Jonathan de Guzman (verhuur), Nilmar, Marco Ruben, Diego López en Wakaso Mubarak en de verwachting is dat Gonzalo Rodriguez, Cristian Zapata, Carlos Marchena en Bruno Soriano zullen volgen. Giuseppe Rossi is tot maart 2013 uitgeschakeld en zal zeer waarschijnlijk niet worden getransfereerd.

Update 3 augustus 01:00 uur - Villarreal meldt ook transfer van 'Ajax-doelwit' naar Fiorentina
Gonzalo Rodriguez ruilt Villarreal toch niet in voor zijn voormalig werkgever San Lorenzo uit Argentinië. De club uit de Segunda División maakt via de officiële kanalen bekend dat de centrale verdediger, die kort aan Ajax werd gelinkt, naar Fiorentina is getransfereerd. De Argentijn onderging, net als Borja Valero, donderdag een medische keuring in Florence en ondertekende daarna een contract. De interesse voor Rodriguez kwam op gang toen de clubs over de transfer van Valero onderhandelden. De middenvelder nam afgelopen week al afscheid van Villarreal, dat voor het duo negen á tien miljoen euro toucheert.

Bezig met laden …