voetbalzone

Update: Vitesse bevestigt akkoord met Chelsea en heeft back terug

Daniel Cabot Kerkdijk07 jul 2013, 10:55
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2013, 10:55
Advertentie

Patrick van Aanholt speelt ook komend seizoen bij Vitesse. De Arnhemmers huren de 22-jarige linksachter naar verluidt wederom van Chelsea, meldt de Gelderlander. De Bosschenaar, die vorig seizoen een sleutelspeler was in GelreDome, heeft in Londen nog een contract voor twee seizoenen.

/

Vitesse maakt het nieuws nog niet officieel bekend op de website. Het ligt echter in de lijn der verwachting dat Merab Jordania en consorten snel bekend zullen maken dat zowel Van Aanholt als aanvaller Gaël Kakuta een jaar langer in Arnhem blijft. Van Aanholt was zaterdag in Hoenderloo aanwezig al bij de oefenwedstrijd tussen Vitesse en SV Voorwaarts (5-0) winst, maar kwam niet in actie. De linkspoot kwam vorig seizoen in 31 Eredivisie-wedstrijden in actie voor de subtopper.

Van Aanholt, die in 2007 van PSV naar Chelsea vertrok, toog in de winterstop van 2011/12 op huurbasis naar Vitesse en deed in het restant nog negen wedstrijden mee. Vorig seizoen was de verdediger de onbetwiste linksachter in de ploeg van Fred Rutten en dat zal hij dus waarschijnlijk ook in het komende seizoen zijn. De neef van FC Twente-middenvelder Leroy Fer speelde eerder op huurbasis voor onder meer Wigan Athletic en Newcastle United.

Update 7 juli 10.55 uur - Vitesse bevestigt akkoord met Chelsea en heeft back terug
Patrick van Aanholt speelt ook in het aankomende seizoen voor Vitesse. De Arnhemmers melden op de website van de club dat de vleugelverdediger nog een jaar wordt gehuurd van Chelsea, waar hij geen uitzicht op speelminuten heeft. Van Aanholt staat voor zijn derde seizoen bij Vitesse, dat nog niet heeft bevestigd dat ook aanvaller Gaël Kakuta zal blijven. Vermoedelijk zal dat snel gaan gebeuren.

Bezig met laden …