voetbalzone

Update: ‘Vitesse heeft EK-winnaar uit Portugal zo goed als binnen’

Daniel Cabot Kerkdijk06 jul 2018, 09:04
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2018, 09:04
Advertentie

Eduardo Carvalho geniet belangstelling van Vitesse, zo meldt Omroep Gelderland in de nacht van donderdag op vrijdag. De 35-jarige doelman van Chelsea wordt gezien als een versterking voor het keepersgilde van trainer Leonid Slutsky.

Eduardo ging twee jaar geleden bij Chelsea aan de slag, als stand-in van Thibaut Courtois en Asmir Begovic. De Portugees kwam geen minuut binnen de lijnen, maar desondanks kreeg hij toch een nieuw contract tot medio 2018. Ook in de voorbije voetbaljaargang kwam de ex-keeper van onder meer Sporting Braga en Genoa niet in actie voor het team van manager Antonio Conte, maar eerder deze maand zette de veteraan toch weer zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis.

Eduardo zal volgens de regionale omroep van Gelderland mogelijk op huurbasis naar Vitesse verkassen. Slutsky heeft met Jeroen Houwen en Remko Pasveer al twee keepers die om een plek onder de lat strijden. Eduardo, goed voor 36 A-interlands, werd in 2016 Europees kampioen met Portugal en maakte ook de WK’s van 2010 en 2014 en het EK van 2012 mee.

Hilary Gong groeide donderdag uit tot de achtste speler die zich deze zomer heeft aangesloten bij Vitesse. Khalid Karami, Rasmus Thelander, Oussama Darfalou, Max Clark, Jake Clark-Salter, Matus Bero en Danilho Doekhi hebben eveneens hun krabbel gezet bij de Arnhemse club.

Vitesse gaat Eduardo dos Reis Carvalho, kortweg Eduardo, komend seizoen huren van Chelsea, weet De Gelderlander vrijdagochtend te melden. De Arnhemse club moet alleen nog het papierwerk voor de komst van de 35-voudig international van Portugal in orde maken. De sluitpost maakte deel uit van de selectie van Portugal die in 2016 het EK won.

Bezig met laden …