voetbalzone

Update: Voetbalbond Kameroen brengt straffen Eto'o en Enoh terug

Erik van Dam07 jan 2012, 11:45
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2012, 11:45
Advertentie

De interlandloopbaan van Samuel Eto'o zit er mogelijk op. De dertigjarige spits uit Kameroen weigerde onlangs mee te doen aan een vriendschappelijke ontmoeting met Algerije, net als Eyong Enoh en Benoit Assou-Ekotto. De bond heeft Eto'o als straf een schorsing van liefst vijftien wedstrijden opgelegd. Enoh werd eerder 'maar' voor vier interlands geschorst.

/

Eto'o, Enoh en Assou-Ekotto besloten niet af te reizen naar Kameroen, omdat de voetbalbond nog altijd de bonussen van eerdere prestaties nog niet had uitbetaald. De bond bleek echter niet gediend van die werkweigering en legde Enoh al een schorsing van vier duels op; die is nu verlaagd tot twee duels. Assou-Ekotto's schorsing blijft gehandhaafd op zeven, terwijl die van Eto'o om onduidelijke redenen verhoogd is tot vijftien.

Denis Lavagne, die pas twee maanden in dienst is als bondscoach van Kameroen, kan nu zeker een jaar niet over de sterspeler uit zijn selectie beschikken. Met zijn 110 interlands en 54 doelpunten is Eto'o het grote uithangbord met Kameroen. Voor de Afrika Cup had het land zich sowieso al niet geplaatst. Het drietal internationals heeft tien dagen de tijd om in beroep te gaan.

Update 19 december 17:28 uur - Eto'o tekent geen beroep aan tegen megaschorsing
Samuel Eto'o heeft besloten geen beroep aan te tekenen tegen de schorsing van vijftien interlands, die hem door de nationale bond van Kameroen werd opgelegd. Eto'o weigerde onlangs mee te doen aan een vriendschappelijke ontmoeting met Algerije, net als Eyong Enoh en Benoit Assou-Ekotto. De aanvoerder van de Ontembare Leeuwen werd het langst geschorst van het drietal, maar laat de zaak rusten. Volgens een woordvoerder voelt Eto'o zich 'het slachtoffer van onrecht' en weigert hij meer energie te verspillen aan de schorsing.

Update 29 december 12:21 uur - Internationals staken na schorsingen Eto'o en Enoh
Jean II Makoun en Benoit Angbwa hebben besloten niet meer voor Kameroen te spelen, totdat Samuel Eto'o dat weer mag. Het icoon werd een schorsing van vijftien interlands opgelegd, nadat hij weigerde mee te doen tijdens een oefeninterland tegen Algerije. Hoewel Eto'o zelf geen protest aantekende tegen de megaschorsing, zint het Makoun en Angbwa niet dat de Kameroense bond heeft besloten de spits zo zwaar te straffen. Ook de schorsing van Eyong Enoh (vier duels) zint het duo niet. "Wij verklaren ons solidair en willen niet spelen als hun straffen niet worden herroepen", aldus Makoun en Angbwa.

Update 7 januari 12:45 uur - Straffen voor Eto'o en Enoh worden aanzienlijk verminderd
De voetbalbond van Kameroen heeft na een vergadering de straffen voor aanvoerder Samuel Eto'o (Anzhi Makhachkala), vice-aanvoerder Eyong Enoh (Ajax) en Benoit Assou-Ekotto (Tottenham Hotspur) verminderd. De schorsing van Eto'o voor vijftien duels werd teruggebracht tot een periode van acht maanden, waardoor hij slechts vier wedstrijden moet toekijken. Enoh hoeft nog maar één duel toe te kijken in plaats van twee. De geldboete voor Assou-Ekotto van ongeveer 1500 euro werd geschrapt. Het drietal werd vorige maand gestraft wegens werkweigering.

Bezig met laden …