voetbalzone

Update: Voormalig Amerikaans wonderkind verlengt contract in Florida

Daniel Cabot Kerkdijk16 dec 2015, 10:14
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2015, 10:14
Advertentie

Freddy Adu kan weer een club toevoegen aan zijn uitpuilende curriculum vitae. De 26-jarige aanvaller uit de Verenigde Staten, die in zijn tienerjaren tot de grootste talenten ter wereld werd gerekend, gaat bij Tampa Bay Rowdies uit de North American Soccer League (NASL) aan de slag. Adu speelde sinds 2012 niet meer in de Verenigde Staten.

voetbalzone

Bij Tampa Bay Rowdies, dat op het op een na hoogste Amerikaanse niveau uitkomt, staat een oude bekende van Adu voor de selectie. Thomas Rongen, een 58-jarige Amsterdammer die al sinds de jaren tachtig in de Verenigde Staten woonachtig is, kent ‘de nieuwe Pelé’ nog van hun gezamenlijke periode bij de Verenigde Staten Onder-20. In 2007 was Adu op het WK Onder-20 nog goed voor een hattrick tegen Polen.

Adu hoopt bij Tampa Bay Rowdies voor de zoveelste keer zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. De geboren Ghanees versleet tot dusver al twaalf clubs. De aanvaller maakte ooit op veertienjarige leeftijd zijn eerste doelpunt in de Major League Soccer en schoot daarna als een raket omhoog. In 2007 begon hij zijn Europese avontuur bij Benfica, maar de zestienvoudig international van de VS slaagde nergens. Hij was recent nog vier maanden actief voor het Finse KuPS en probeerde ook nog, tevergeefs, een contract bij AZ in de wacht te slepen.

Update 16 december 11.14 uur - Voormalig Amerikaans wonderkind verlengt contract in Florida
Freddy Adu blijft langer bij Tampa Bay Rowdies, een club op het tweede niveau van de Verenigde Staten. De aanvaller heeft zijn contract met één jaar verlengd met een optie op tweede seizoen, zo maken de Rowdies via de officiële kanalen bekend. Adu was in acht competitiewedstrijden goed voor drie assists.

Bezig met laden …