voetbalzone

Update: Voormalig Heerenveen-coach staat voor derde periode bij Gent

Bart Kruyt01 jun 2011, 16:38
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2011, 16:38
Advertentie

Trond Sollied is weer een vrij man. De voormalig coach van SC Heerenveen werkte in de afgelopen maanden bij Lierse SK, dat dinsdag wilde horen of Sollied in wilde gaan op een ultiem voorstel om de samenwerking te verlengen. Sollied gaf echter geen antwoord aan clubbaas Maged Samy, die woensdagochtend om elf uur Chris Janssens aanstelt als nieuwe hoofdtrainer.

/

Janssens is geen onbekende bij Lierse: hij was al assistent bij de ploeg en was er bovendien actief in zijn tijd als speler. Samy was echter liever doorgegaan met Sollied, die Lierse op het hoogste niveau hield. "We konden niet blijven wachten", zegt Samy in Het Laatste Nieuws. “We hebben een oplossing in eigen huis gezocht. Het wordt Chris Janssens."

Sollied gaat dus niet verder bij Lierse en is een belangrijke kandidaat om terug te keren bij AA Gent, de club waar de Noor al twee keer eerder werkzaam was. Dinsdag sprak hij met zijn voormalig werkgever, maar zonder bevredigend resultaat. “We laten ons niet opjagen", zegt Gent-manager Michel Louwagie. "Sollied kent onze voorwaarden."

Update 16:38 uur - Voormalig Heerenveen-coach staat voor derde periode bij Gent
AA Gent heeft woensdagochtend een mondeling akkoord bereikt met de Noorse trainer Trond Sollied over een hernieuwde samenwerking. Manager Michel Louwagie houdt echter een slag om de arm: "We hebben, zoals al in de pers is verschenen, al samen gezeten en ik verwacht ook dat alles rond komt. Maar een mondeling akkoord is voor mij nog geen definitief akkoord", vertelde hij aan de Vlaamse pers. Sollied, die vertrok bij Lierse SK, werkte in de seizoenen 1999/00 en 2007/08 al bij Gent.

Bezig met laden …