voetbalzone

Update: Vrees voor kaakbeenbreuk bij Van Damme blijkt ongegrond

Erik van Dam13 jan 2011, 07:35
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2011, 07:35
Advertentie

Het lijkt erop dat Mbaye Leye zijn eigen krachten niet kent. De Senegalese spits van Standard Luik verkocht teamgenoot Jelle Van Damme woensdag bij ongeluk een klap in het gezicht, hetgeen een kaakbreuk tot gevolg had. De ex-Ajacied ging volgens Belgische media direct naar de grond en riep “Het is gebroken!”. Inmiddels is de kersverse aanwinst van De Rouches vervoerd naar het ziekenhuis.

Van Damme bereidt zich momenteel met zijn club in Portugal voor op de tweede competitiehelft. Tijdens een wedstrijdje op strand kreeg de linkspoot per ongeluk een elleboog van spits Leye tegen de onderkaak. De aanwinst werd onmiddellijk onderzocht door het medisch team van Standard en die besloot om de verdediger mee te nemen naar het plaatselijke ziekenhuis.

De resultaten van het onderzoek laten nog even op zich wachten, maar vermoed wordt dat Van Damme zijn kaak gebroken heeft. Dat zou kunnen betekenen dat de van Wolverhampton Wanderers overgekomen defensieve kracht de topper tegen Anderlecht, één van zijn oud-werkgevers, aan zich voorbij moet laten gaan. Dat duel staat over tien dagen op het programma.

Update 08:35 uur - Vrees voor kaakbeenbreuk bij Van Damme blijkt ongegrond
Standard Luik vreesde voor een kaakbeenbreuk bij Jelle Van Damme, maar zo erg is het niet. "Nog voor we naar het ziekenhuis trokken, wist ik al dat er niets gebroken was", zegt clubdokter Pierre Diverse donderdag in Het Nieuwsblad. "Tijdens het lange wachten verdween Van Dammes pijn geleidelijk. We zijn dan maar zonder onderzoek vertrokken."

Bezig met laden …