voetbalzone

Update: Vriendelijke De Ridder wil clausule best opheffen

Thijs Post05 mei 2012, 14:30
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2012, 14:30
Advertentie
/

Daniël de Ridder is de dupe geworden van een clausule in zijn eigen contract. De aanvaller van het Zwitserse Grasshoppers krijgt bij een bepaald aantal gespeelde wedstrijden een automatische contractverlenging, maar de topclub uit het Alpenland is niet van plan om aan de verbeterde voorwaarden te voldoen. Woensdag moest de ex-Ajacied dan ook op de tribune plaatsnemen in het duel met Servette.

“Daniël heeft een situatie met zijn contract te regelen”, geeft coach Uli Forte eerlijk toe in Blick. “Er staat een clausule in zijn contract die voor ons niet zo gunstig is. Hopelijk kan ik zondag weer over hem beschikken.”

Zonder De Ridder ging het tegen Servette niet goed met de club uit Zürich: Servette won met 3-0. Grasshoppers had gehoopt in contact te treden met zaakwaarnemer Mino Raiola, maar dat is nog niet gebeurd. De Ridder speelde dit seizoen 21 competitiewedstrijden en twee bekerduels.

Update 5 mei 14:30 uur - Vriendelijke De Ridder wil clausule best opheffen
Daniël de Ridder wordt aan de kant gehouden bij Grasshoppers, omdat de club hem een loonsverhoging (van 330.000 euro per jaar naar 580.000 euro per jaar) moet geven wanneer hij een bepaald aantal wedstrijden speelt. De voor Grasshoppers ongunstige constructie in het contract mag van De Ridder echter best opgeheven worden, heeft hij laten weten. "Daniël is heel vriendelijk geweest en wil de clausule laten vallen, om opnieuw te praten over een tweede jaar bij ons. Niemand speelt natuurlijk gratis, maar ik houd hem graag hier. Hij is een uitzonderlijke speler", zegt trainer Uli Forte tegen Blick.

Bezig met laden …