voetbalzone

Update: Vrijetrappenkoning Juninho ontsnapt aan tweejarige schorsing

Daniel Cabot Kerkdijk20 okt 2012, 11:30
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2012, 11:30
Advertentie
/

Juninho Pernambucano wacht mogelijk een straf voor het overtreden van de dopingregels. De 37-jarige middenvelder van Vasco da Gama kan voor maximaal twee jaar geschorst worden door het Braziliaanse sporttribunaal. In het beste geval komt de vrijetrappenkoning ervan af met een waarschuwing.

Juninho ging afgelopen maand na het competitieduel met Ponte Preta eerst naar de kleedkamer en toen pas naar de dopingcontrole. Dat is verboden, omdat de dopingcontroleurs dan niet kunnen zien of een sporter sporen van dopinggebruik probeert te maskeren of uit te wissen. Vrijdag volgt duidelijkheid.

Juninho speelde tussen 2001 en 2009 voor Olympique Lyon, dat voor zijn komst nog nooit kampioen was geworden. Onder aanvoering van de Braziliaan wonnen les Gones liefst zeven landstitels op rij. In 350 duels kwam Juninho tot 100 treffers, voornamelijk doelpunten uit vrije trappen.

Update 20 oktober 11.30 uur - Vrijetrappenkoning Juninho ontsnapt aan tweejarige schorsing
Juninho hoeft geen punt achter zijn loopbaan te zetten. De hoogste Braziliaanse sportrechtbank koos ervoor om de middenvelder van Vasco da Gama geen schorsing op te leggen voor een incident met dopinginspecteurs na een competitiewedstrijd tegen Ponte Preta. De oud-international krijgt alleen een waarschuwing. Tegen de regels in, ging Juninho na de wedstrijd eerst naar de kleedkamer alvorens de dopingcontrole af te leggen. De test bleek later negatief.

Bezig met laden …