voetbalzone

Update: VVV-Venlo veegt twee biedingen op Wildschut van tafel

Bart Kruyt08 mei 2012, 14:45
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2012, 14:45
Advertentie

Yanic Wildschut is 'hot'. De aanvaller van VVV-Venlo was zondag weer trefzeker tegen FC Twente en beëindigde dit seizoen daardoor met zeven doelpunten, terwijl hij ook nog vijf assists heeft afgeleverd. FC Groningen en Standard Luik hebben zich inmiddels gemeld in De Koel, bevestigt algemeen directeur Hans Soentjes. AZ, sc Heerenveen en Vitesse hebben ook interesse.

/

Door de vele belangstelling durft VVV een behoorlijke prijs te vragen: 2,5 miljoen euro. "Dat is een hoop geld. Zeker als je bedenkt dat VVV slechts 200.000 euro voor mij heeft betaald aan FC Zwolle", zegt Wildschut in De Telegraaf. "Leuk dat er interesse voor me is, maar ik hoef niet per se weg bij VVV. Het is allemaal snel gegaan."

De twintigjarige Wildschut werd opgeleid door Ajax, maar wist in Amsterdam niet door te breken. Vorig seizoen speelde hij 32 competitieduels voor Zwolle, waarvan overigens maar vijf als basisspeler, en afgelopen zomer vertrok hij naar VVV. Wildschut gaat proberen om de Limburgers in de nacompetitie voor de Eredivisie te behouden.

Update 8 mei 14:45 uur - VVV-Venlo veegt twee biedingen op Wildschut van tafel
FC Groningen en Standard Luik hebben zonder succes een bod uitgebracht op Yanic Wildschut van VVV-Venlo. Directeur Hans Soentjens laat dat weten in Het Nieuwsblad. Wildschut heeft een sterk seizoen achter de rug in de Eredivisie en maakte zeven goals voor VVV. Maandag kwam naar buiten dat de club een transfersom van 2,5 miljoen euro in gedachten heeft voor de aanvaller. Daaraan heeft nog geen enkele club met belangstelling voldaan. "We hebben twee aanbiedingen gekregen voor Wildschut die we beide geweigerd hebben. Het gaat om Standard en Groningen", erkent Soentjens.

Bezig met laden …